Win 7 UE 4.4.3 Closes during launch splash screen

I can run the launcher just fine. But When I try to load the editor the Unreal Editor appears as expected, but the is just fades out after 3-4 seconds. Its not showing up in my task manager. I tried re installing many times and restarting. I check the logs folders but there are no logs being created. As it is currently I cannot get into the editor.

Hey Drewseph,

How far are you able to get in the process? Are you able to select a project and start to load that, or does the editor disappear right after opening it from the Launcher? Have you been able to launch the editor before, whether with this version or an earlier version of the engine?

Please attach your dxdiag with your response. Thanks!

I only just subscribed and installed the editor. The process only gets as far as the grey splash screen and then it closes by itself with no editor appearing. I can’t get in far enough to open any project.

Where can I find the dxdiag?

For your dxdiag, go to the Start Menu and search for “dxdiag” and run the program. There will be an option to Save All Information, which will give you a .txt file which you can attach here. For more information on information we might find useful when you run into bugs:

Take a look and see if you can find a log file in this folder: Engine\Saved\Logs\ and zip and attach that as well. Thanks!

Thanks!
Here it is I hope it helps solve this.

Were you able to find a log in the folder I mentioned?

this is all there was

Okay, see if there’s one here:

C:\Program Files\Unreal Engine\4.4\Engine\Programs\CrashReportClient\Saved\Logs\

There is no crash report folder

All I see are

Okay, one last thing to look for, please. Follow these instructions about getting Verbose Logs from the Launcher:

Just the bottom part for the Verbose Logs.

Alright, there the log. I followed the directions step by step.
[1]: 15849-verbose+logs.zip (160 KB)

Hey Drewseph,

Can you try running UE4Editor.exe from your engine folder? You can find it here:

C:\Program Files\Unreal Engine\4.4\Engine\Binaries\Win64

I ran the exe and it closes before getting past the initial grey splash screen

Okay, one other source of information that might be helpful for us. Shift + Right-Click in the white space in that folder and select “Open command window here”. In the Console window that opens, type “UE4Editor.exe -stdout > outputlog.txt” (without the quotes). That should create a file named outputlog.txt in that folder. Please attach that as well. I apologize it’s taking some time to get to the bottom of this, and appreciate your patience.

Also do a quick check and see if there’s anything here:

C:\Users\<WINDOWS USER>\AppData\Local\UnrealEngine\4.4\Saved\Logs

Okay I checked the logs folder and there was a log in there, I attached along with the output file

Thank you very much for that information. I’ve sent all of this along to our developers to look at and they will get back to you as soon as they can.

In the meantime, if you have another machine to try installing the engine on, please try there as well and let us know what happens. Thanks again for your patience!

my only other machine is not strong enough to run the engine, its a very underpowered system.

Crashes usually are placed in the following location:

C:\Users\[username]\AppData\Local\Microsoft\Windows\WER\ReportQueue

Please check if you have folders named like this AppCrash_UE4-[gamename]-[guid]

That folder is empty