Unreal Engine 5 Blueprint node'larını açıkladığım bir kanal açtım. TÜRKÇE (Eng: I have created a channel on YouTube that I explain Blueprint nodes in Turkish)

Hello there,

I’ve created a YouTube Channel for the Turkish community for them to understand initially Blueprints. Feel free to ask me anything. I will be going with Turkish from now on. Cya :vulcan_salute:


Herkese merhaba,

Web dev olarak Unreal Engine’e merak saldım ve galiba kariyerimi de oraya doğru kaydıracağım. Öğrenirken en çok ihtiyacım olan şey Blueprint’lerde bolca bulunan node’ların kullanım alanlarıydı. Zaten Unreal Engine de dökümantasyonunun yetersizliğiyle ünlüymüş. Türkçe birkaç kanal gördüm ama İngilizce kanallarda bile bu node’ları tek tek ve hızlıca açıklayan fazla kanal bulamadım.

Hem kendim not almak için hem de Unreal Engine’i öğrenmeye başlayıp, “Şu node ne işe yarıyordu?” diye soranlara, hızlıca örneğini gösterip kafasında fikir oluşturmasını sağlamak için bu kanalı açtım.

5.1 sürümüyle gelen Enhanced Input System’le alakalı örnek bir video’yu koyuyorum. İlgilenen olursa bunu kanal üzerinden belli ederse motivasyonum artar ve görmek istediği node’ları söylerse o node’ları öncelikli hale getiririm.

Sadece node’larla kalmayıp landscape, asset ve materyalleri kullanarak level’lar da dizayn etmeyi planlıyorum.

İyi günler dilerim🖖

2 Likes