Unreal Engine 4.8 Released!

well i certainly hope all of the installation/download problems are worked out by early august… i’ve been waiting since udk3, slowly building a new system that will take ue4, now all thats left is waiting for the windows 10 release… i’m out in the middle of the desert with a small baling wire and duct tape solar system, and probably the slowest isp on the planet… i’ll have one shot at it

hopefully… life will find a way…

Launcher is not giving me the option to upgrade/download 4.8.

[=PetraCephas;324805]
Launcher is not giving me the option to upgrade/download 4.8.
[/]

Are you sure you used the option “+ Add Versions”? (it’s on the top of the launcher right beside where it says “Engine Versions”)

Does anyone know if multi-GPU is/will be supprted in any of the future versions? Would the engine take care of this automatically, or does UT specifically have to conditioned to work with multiple GPUs? Does moving over to version 4.8 help anything in that regard? (I saw no sign of this in any of the release notes)

C++ Camera shake no longer works in 4.8. Here’s a thread on it.

I don’t like the “Use BP” solution though. Hope this is fixed in the next patch.

[=;324165]
No, no, i think i didn’t explain myself sorry. The engine works perfect, loading the project also works perfect from the launcher. The problem i get is trying to download/install anything from within the launcher: being it the engine, the substance plugin or any other file (any marketplace item or learn tab item). So that’s why i said is a launcher problem not an specific problem related to the 4.8.1 update :confused:

Right now i’m still trying to download/install the substance plugin and am unable to, always getting the same error. Maybe my launcher installation got corrupted or something?
[/]
It is possible, try downloading something from the Learn tab. For example, . Are you able to do this or do you experience the same download error? Are you behind any proxy that could be causing an interruption? Have you tried the steps listed in our troubleshooting guide here to see if any of them address the specific error you are seeing?

[=Meteorhead;325268]
Does anyone know if multi-GPU is/will be supprted in any of the future versions? Would the engine take care of this automatically, or does UT specifically have to conditioned to work with multiple GPUs? Does moving over to version 4.8 help anything in that regard? (I saw no sign of this in any of the release notes)
[/]

Nothing in 4.8 unfortunately however, there is a video out there of UE4 running on DX12 and showing a Multi-Adapter Elemental Demo working w/ an NVidia GPU and Intel Integrated both at the same time. Keep your eyes peeled towards when Windows 10 drops! I ended up returning a second card a couple months back because I didn’t think this was going to be possible any time soon. I really hope this is real and offers some great benefits especially for VR.

https://.com/watch?v=i0Bb8iNIVCY

It’s looking like an extremely exciting release! :smiley:

EDIT: After reading the video post description, it could be a fake or non-Epic. Looks like it is possible but this video reads like someone else implemented this on their own using the new Multi-GPU features of DX12 if those rumors were actually correct. If this is true (and some of the other rumors out there), it holds a lot of promise for Multi-GPU setups and Microsoft will have seriously hit this one out of the park!

Looking closer at that Taskbar makes me think that’s not Windows 10 but I can’t tell since I haven’t yet tried it myself. Someone could’ve easily faked this by running the demo then re-recording it with a couple more background Processes going to get the framerate to drop. Take this with a grain of salt but it does at the very least give a hope that it could happen.

Guess we’ll find out hopefully towards the end of the month or near 4.9. Fingers crossed…

I don’t know if this was reported yet… but:

Since 4.8 the Blueprint Editor becomes often unresponsible for a short time. I do have a nice speed improvement when opening the right mouse button context/search menu. But moving around Blueprints, zooming in and out etc. became a real pain because its stuttering very bad, I can’t remember having had anything like that before 4.8. The issue is serious, imagine you are writing code, and your keyboard keeps freezing, dropping what ever letter you just wrote that second.

[=AlexW88;327245]
I don’t know if this was reported yet… but:

Since 4.8 the Blueprint Editor becomes often unresponsible for a short time. I do have a nice speed improvement when opening the right mouse button context/search menu. But moving around Blueprints, zooming in and out etc. became a real pain because its stuttering very bad, I can’t remember having had anything like that before 4.8. The issue is serious, imagine you are writing code, and your keyboard keeps freezing, dropping what ever letter you just wrote that second.
[/]

Please post this to the bug reports section of the answerhub (link in my signature) so we can assist you more in depth. In the bug report, please add what you are experiencing along with your dxdiag and any steps you are taking that reproduce this error.

Hi ,

Are you planning a 4.8.2 or we’re done for 4.8? :slight_smile:

Cheers,

[= ;325879]
It is possible, try downloading something from the Learn tab. For example, . Are you able to do this or do you experience the same download error? Are you behind any proxy that could be causing an interruption? Have you tried the steps listed in our troubleshooting guide here to see if any of them address the specific error you are seeing?

[/]

Just tried and it downloaded fine today. Really weird :/. I don’t use a proxy maybe those 2/3 days my net was behaving like it shouldn’t or something. Thanks anyway for your help ^^

[=Monops;327258]
Hi ,

Are you planning a 4.8.2 or we’re done for 4.8? :slight_smile:

Cheers,

[/]

We do have plans for a 4.8.2. I don’t have a timeframe of when it is going to be available but keep a lookout in the announcements section for updated information!

[=;327460]
Just tried and it downloaded fine today. Really weird :/. I don’t use a proxy maybe those 2/3 days my net was behaving like it shouldn’t or something. Thanks anyway for your help ^^
[/]

Hey ,

I’m glad to hear this is no longer occurring for you. If it does start up again please let me know and I’ll be happy to continue digging into the error!

[= ;327934]
We do have plans for a 4.8.2. I don’t have a timeframe of when it is going to be available but keep a lookout in the announcements section for updated information!
[/]

Great to know.
If you can make sure that the UBT/UHT slowness fixes are included that would be great.

Here is a bug i realized today. It’s pretty annoying. I hope it will be fixed on 4.8.2

https://answers.unrealengine.com/questions/255545/weird-behaviour-of-blueprint-arrays-on-481.html

Another game-breaker bug i posted on answerhub. Now it’s almost impossible for me to continue to work on my project.

[=;330304]
Another game-breaker bug i posted on answerhub. Now it’s almost impossible for me to continue to work on my project.

[/]

Got the same error every time i tried to change the game instance from “Settings/World Settings”. Got it working instead from “Edit/Project Settings…/Maps & Modes”

[=;330396]
Got the same error every time i tried to change the game instance from “Settings/World Settings”. Got it working instead from “Edit/Project Settings…/Maps & Modes”
[/]

But i have that crash on “Edit/Project Settings/Maps & Modes” When i start the project it looks fine and it works. But whenever i open another level on editor, it becomes “None” and trying to change that causes editor crash. I checked my DefaultEngine.ini too, it has the right value but looks like editor can’t take that when i change map. I’m using perforce and DefaultEngine.ini is checked out. It was working without any problem 2-3 days ago but this problem just started.

Update: I realized what causes this bug. When you move your game instance and game mode classes to another folder in editor, it doesn’t change the directory structure on Defaultengine.ini and everytime you try to change set it back again, editor crashes. Changing directory from DefaultEngine.ini manually fixed my problem. But it’s still a bug.

UPDATE!

The 4.8.2 Hotfix is now live! It contains more than 30 important fixes.

If you experience a bug with the 4.8.2 Hotfix, please remember to

Fixed in 4.8.2

UE-16177 When launching the editor and having oculus_runtime_sdk_0.6.0.0_win_partner installed, the editor crashes.
UE-16608 Convert Actor option is grayed out and not selectable. (ConversionRoot metadata not found)
UE-16822 [CrashReport] Saving in animation blueprint can cause a crash
UE-16896 Level streaming crash in KiteDemo after retriggering cinematic
UE-16905 User Play Space Rot does not change anything in Client Play Camera Shake
UE-16966 Default settings cannot be used to import character animations
UE-16970 StrategyGame crash on android devices bad name index
UE-17103 Curve editor breaks randomly in Cascade
UE-17118 Custom Output node added to a Material Editor crashes Editor
UE-17163 [CrashReport] dxgi! and RHI related crash on project open
UE-17167 [CrashReport] Character interaction with asset causes crash
UE-17177 Localization manifest writing fails if source control is hooked up and the manifest file does not exist already.
UE-17211 [CrashReport] Clicking connection wires between blueprints nodes causes crash
UE-17212 Stack overflow due to heavy recursion in indirect lighting cache
UE-17213 LightSourceAngle is incorrectly greyed out
UE-17216 [CrashReport] Crash in FD3D11ComputeShader::~FD3D11ComputeShader()
UE-17226 OnPaint function causes artifacts to show up in a New Editor window
UE-17384 Import options broken when importing bones-only fbx animation
UE-17385 Android game packaged with obb outside apk does not create SaveGame directory on device
UE-17400 Regression for UPROPERTY specifier causing crash (“Template Mismatch during attachment”) during PIE
UE-17419 Crash compiling BPAIController and RunnerAI via session frontend test
UE-17443 DynamicModifiersOnly navmesh generation mode doesn’t work
UE-17523 Paper2D Set Sprite function in Construction requires mobility to be set to Movable
UE-17562 [CrashReport] Crash in TBaseMulticastDelegate<void,TSharedPtr<FSearchEntry,0> >::AddDelegateInstance()
UE-17569 GitHub 1309 : [Core][Windows] Don’t crash when GetRawInputData() fails.
UE-17673 Clicking the GameMode Override dropdown in the World Settings tab crashes the editor
UE-17792 Analog Input does not work for network clients (AddMovementInput scale values other than 0 and 1 do not replicate for clients)
UE-17829 Second client fails to load when using multiplayer PIE in separate processes
UE-18020 Crash Report Client - updates to data collection
UE-18041 [CrashReport] Fatal error in PostInitProperties
UE-18080 [CrashReport] Crash in UProjectileMovementComponent::TickComponent()
UE-18173 Crash report client submits user names for github builds

Any timeline on UE-17032? it’s a showstopper for us :frowning: