UMG slider handle is being cut off and missing bar-scale

Hello there. While using UMG I realised that the slider handle is being cut off when being at the outermost left or right position. That is not supposed to be on purpose, right?

Also, there is no way to scale the slider-bar… say I want to change its height so the user can see it better. Or am I overlooking something?

75268-slider.jpg

75269-slider_cutoff.jpg

Hello Braindrain85,

I was able to reproduce the clipping issue on our end. I have written up a report (UE-25750) and I have submitted it to the developers for further consideration. I will provide updates with any pertinent information as it becomes available. Thank you for your time and information.

Scale suggestion: If you would like to scale the slider you could wrap it with a scale box.

Make it a great day

Hey Rudy,

thank you for your answer. That is good to hear.

Considering the scale-issue: I’ve already wrapped the slider with a scale box before and it makes things a little better indeed.
However it is not an option to scale handle and bar independently from eachother… so it is virtually impossible to make the bar the same height as the handle. Something like this for example:

75287-ui-slider.jpg

But this is just a cosmetic thing and not really a bug.

Thanks again and have a nice evening.

Nevermind… wrapping the scale-box with a border and setting the background of the border kind of solves the scale issue.

I know it’s been just over a week and it’s most probably not fixed, but I’d like to add that this is of interest to me as well. I ended up making a custom widget that’s a slider, but I believe this really should be fixed. Unless it is fixed, then a commit ID or some other way to merge this fix would be nice.

Hello vipeout,

This issue status has not yet been updated to fixed as of yet. However, I will be sure to bump up the community interest for this issue. Thank you for your time and information.

Make it a great day

I noticed I’m having the same problem with the handle too. I remember implementing the sliders like a year ago and don’t recall having any issues with the handle. So this must be a bug that popped up in some recent engine version.

My coworker found the simple solution to the UMG slider handle issue but he didn’t bother to share it with you guys. Set “Indent Handle” property of the slider to true. There is a checkbox for that in the Details panel under “Appearance”.