Witam.
Tak jak w temacie.Czy ktoś orientuje się którym numerem była oznaczona pierwsza wersja UnrealEngine ze wsparciem wydania gier na android?
Mam nieco przestarzały komp i z tego względu pilnie poszukuje takiej właśnie wersji UE z mniejszymi wymaganiami.
Jeszcze jakby ktoś z was mógł wyjaśnić czy nowe przepisy w najnowszych wersjach typu że pełna wersja i dystrybucja za darmo,a po przekroczeniu 3000$zarobku dajemy 5% dla epic games.Chodzi mi o to czy te waśnie zobowiązania są tylko w od wersji 4.0 czy dotyczą też wszystkich poprzednich?
Proszę o info.
Nie ma wersji UE4 z mniejszymi wymaganiami. UE4 od poczatku czyli od 4.0 wspiera androida, ale to bylo kulawe wsparcie na starych wersjach.
Te nowe przepisy sa tylko dla Unreal 4.
Starsza wersja czyli UDK wspiera androida i ma mniejsze wymagania, ale zeby zrobic cos pod androida musisz miec pelna wersje UDK z kodem zrodlowym, a to kosztuje sporo w przypadku UDK.
Najtaniej wiec jest kupic nowy komp. Albo zobacz moze unity bedzie dzialac na twoim kompie, jest tez jakis open source silnik. Unreal 4 jest robiony z mysla o next gen (w przypadku mobilnych zabawek to bardzo next gen).
Dzięki za odpowiedź.
Co do unity to testowałem 5.1.1 i w menu problemy z teksturami,natomiast wersja 4.3 już nieco lepiej bo jest teren do eksploracji ale nadal lipa.Wyczytalem że jedynie wersja 3.5.6 być moze zadziała.