Download

IOS Launching Error

I am trying to launch my game on my phone and when I do I get this error:


LogPlayLevel:   [Remote] Uploading engine files...
LogPlayLevel:     building file list ... done
LogPlayLevel:     Binaries/DotNET/IOS/DeploymentServer.log
LogPlayLevel:     sent 1794448 bytes  received 4926 bytes  156467.30 bytes/sec
LogPlayLevel:     total size is 5607720261  speedup is 3116.48
LogPlayLevel:   [Remote] Uploading project files...
LogPlayLevel:     building file list ... done
LogPlayLevel:     Build/IOS/FileOpenOrder/CookerOpenOrder.log
LogPlayLevel:     Build/TVOS/FileOpenOrder/CookerOpenOrder.log
LogPlayLevel:     sent 1019 bytes  received 1756 bytes  1850.00 bytes/sec
LogPlayLevel:     total size is 238019  speedup is 85.77
LogPlayLevel:     zsh:1: no matches found: /Users/adminuser/UE4/Builds/DESKTOP-VUPJIKA/D/UnrealEngine/UE_4.23/Engine/Intermediate/IOS/*.plist
LogPlayLevel:     zsh:1: no matches found: /Users/adminuser/UE4/Builds/DESKTOP-VUPJIKA/D/UnrealEngine/UE_4.23/Engine/Intermediate/TVOS/*.plist
LogPlayLevel:     zsh:1: no matches found: /Users/adminuser/UE4/Builds/DESKTOP-VUPJIKA/C/Users/karit/Documents/Unreal_Projects/BalloonPop/Intermediate/IOS/*.plist
LogPlayLevel:     zsh:1: no matches found: /Users/adminuser/UE4/Builds/DESKTOP-VUPJIKA/C/Users/karit/Documents/Unreal_Projects/BalloonPop/Intermediate/TVOS/*.plist
LogPlayLevel:   [Remote] Executing build
LogPlayLevel:     zsh:1: no matches found: -ini:Game:[/Script/UnrealEd.ProjectPackagingSettings]:BlueprintNativizationMethod=Disabled
LogPlayLevel:   [Remote] Downloading C:\Users\karit\AppData\Roaming\Unreal Engine\AutomationTool\Logs\D+UnrealEngine+UE_4.23\UBT-BalloonPop-IOS-Development_Remote.txt
LogPlayLevel:     rsync: link_stat "/Users/adminuser/UE4/Builds/DESKTOP-VUPJIKA/C/Users/karit/AppData/Roaming/Unreal_Engine/AutomationTool/Logs/D+UnrealEngine+UE_4.23/UBT-BalloonPop-IOS-Development_Remote.txt" failed: No such file or directory (2)
LogPlayLevel: Error:     rsync error: some files/attrs were not transferred (see previous errors) (code 23) at /home/lapo/packaging/rsync-3.0.4-1/src/rsync-3.0.4/main.c(1506) [receiver=3.0.4]
LogPlayLevel: Error:   ERROR: Unable to download 'C:\Users\karit\AppData\Roaming\Unreal Engine\AutomationTool\Logs\D+UnrealEngine+UE_4.23\UBT-BalloonPop-IOS-Development_Remote.txt' from the remote Mac (exit code 23).
LogPlayLevel: Took 16,6717671s to run UnrealBuildTool.exe, ExitCode=5
LogPlayLevel: UnrealBuildTool failed. See log for more details. (C:\Users\karit\AppData\Roaming\Unreal Engine\AutomationTool\Logs\D+UnrealEngine+UE_4.23\UBT-BalloonPop-IOS-Development.txt)
LogPlayLevel: AutomationTool exiting with ExitCode=5 (5)
LogPlayLevel: Completed Launch On Stage: Build Task, Time: 16.037374
LogPlayLevel: BUILD FAILED
PackagingResults: Error: Deployment failed! Unknown Error

I am using a windows computer and trying to compile the project on a mac remotely. Following this: https://docs.unrealengine.com/en-US/Platforms/Mobile/iOS/Windows/index.html

The file that it is missing (UBT-BalloonPop-IOS-Development_Remote.txt does not exist on the mac. There is not even a folder called Roaming, only Local. Am I missing something? It created a bunch of other files on the mac.

Hi!

I have the same error like you. I am using win 10 and trying to compile on a macbook pro 16 with mac os mojave. I get the same error.


LogPlayLevel:   [Remote] Uploading engine files...
LogPlayLevel:     building file list ... done
LogPlayLevel:     sent 2203446 bytes  received 20 bytes  125912.34 bytes/sec
LogPlayLevel:     total size is 5823637113  speedup is 2642.94
LogPlayLevel:   [Remote] Uploading project files...
LogPlayLevel:     building file list ... done
LogPlayLevel:     deleting Build/IOS/.DS_Store
LogPlayLevel:     Build/IOS/FileOpenOrder/CookerOpenOrder.log
LogPlayLevel:     Build/TVOS/FileOpenOrder/CookerOpenOrder.log
LogPlayLevel:     sent 1154 bytes  received 1838 bytes  5984.00 bytes/sec
LogPlayLevel:     total size is 627470  speedup is 209.72
LogPlayLevel:     zsh:1: no matches found: /Users/diainteractive/UE4/Builds/DESKTOP-DIMA/C/Program_Files/Epic_Games/UE_4.24/Engine/Intermediate/IOS/*.plist
LogPlayLevel:     zsh:1: no matches found: /Users/diainteractive/UE4/Builds/DESKTOP-DIMA/C/Program_Files/Epic_Games/UE_4.24/Engine/Intermediate/TVOS/*.plist
LogPlayLevel:     zsh:1: no matches found: /Users/diainteractive/UE4/Builds/DESKTOP-DIMA/C/Users/Dima/Documents/Unreal_Projects/UrbanDemoTest/Intermediate/IOS/*.plist
LogPlayLevel:     zsh:1: no matches found: /Users/diainteractive/UE4/Builds/DESKTOP-DIMA/C/Users/Dima/Documents/Unreal_Projects/UrbanDemoTest/Intermediate/TVOS/*.plist
LogPlayLevel:   [Remote] Executing build
LogPlayLevel:     zsh:1: no matches found: -ini:Game:[/Script/UnrealEd.ProjectPackagingSettings]:BlueprintNativizationMethod=Disabled
LogPlayLevel:   [Remote] Downloading C:\Users\Dima\AppData\Roaming\Unreal Engine\AutomationTool\Logs\C+Program+Files+Epic+Games+UE_4.24\UBT-UrbanDemoTest-IOS-Development_Remote.txt
LogPlayLevel:     rsync: link_stat "/Users/diainteractive/UE4/Builds/DESKTOP-DIMA/C/Users/Dima/AppData/Roaming/Unreal_Engine/AutomationTool/Logs/C+Program+Files+Epic+Games+UE_4.24/UBT-UrbanDemoTest-IOS-Development_Remote.txt" failed: No such file or directory (2)
LogPlayLevel: Error:     rsync error: some files/attrs were not transferred (see previous errors) (code 23) at /home/lapo/packaging/rsync-3.0.4-1/src/rsync-3.0.4/main.c(1506) [receiver=3.0.4]
LogPlayLevel: Error:   ERROR: Unable to download 'C:\Users\Dima\AppData\Roaming\Unreal Engine\AutomationTool\Logs\C+Program+Files+Epic+Games+UE_4.24\UBT-UrbanDemoTest-IOS-Development_Remote.txt' from the remote Mac (exit code 23).
LogPlayLevel: Took 21.2652808s to run UnrealBuildTool.exe, ExitCode=5
LogPlayLevel: UnrealBuildTool failed. See log for more details. (C:\Users\Dima\AppData\Roaming\Unreal Engine\AutomationTool\Logs\C+Program+Files+Epic+Games+UE_4.24\UBT-UrbanDemoTest-IOS-Development.txt)
LogPlayLevel: AutomationTool exiting with ExitCode=5 (5)
LogPlayLevel: Completed Launch On Stage: Build Task, Time: 20.779392
LogPlayLevel: BUILD FAILED
PackagingResults: Error: Launch failed! Unknown Error

Did you find any solution ???

Is there any update on this? I have the exact problem, but only on a new remote mac machine we are trying to set as a server. The build works fine when connecting to two other macs (developer machines)

Finally after almost two weeks of trying I found the problem. This is caused by Apple’s change of default shell scripting language from bash to zsh. Follow this instruction https://www.macobserver.com/tips/quick-tip/macos-catalina-terminal-bash/ to set it back to bash, your build will succeed.
Hope this will help someone. Happy coding!

I really appreciate it, can’t thank you enough

I had a similar problem. I didn’t see the /bin/bash option in the list. So typed it in manually and was good to go.

Really thank you. You saved my day.

This is the solution
Thanks!

thank you so much, you saved my project! haha

This worked for me on an intel imac, but switching back to bash on an M1 mac mini isn’t working, still same error. Did anyone else run into this?

This worked well on intel imac, but switching back to bash on M1 mac mini isn’t working, still same error. Did anyone else run into this?

UPDATE: looks like the shell script to setup mono was failing. I installed mono manually and everything works fine now.