Dedicated server port fowarding

Hi Beginner here.
I create a dedicated server with this nice tutorial:

My server is working fine (local) on my PC and I can join with multiple players by opening multiple time my cooked build. But external friends can’t join. (Classic) I change my Blueprint and Add my home IP (google MyIP) not working.
I read some post about this topic and sounds like I need to open a port (Port forwarding)
I just want to be sure with my settings on my Asus router. see picture. Thanks :slight_smile:

My settings work for my dedicated server now. I check ipconfig in the CMD widows and I copy my IPV4 address into my blueprint. I did not take the one from MyIP from Google search. Also, my main problem was that no one was able to join my session. I found out that my network was PUBLIC instead of PRIVATE on the network center window. I change that for Private. So the next time the Firewall window come out to ask me to enable Private or public or both and I choose to enable Private, it is now working. The problem before was that I was attempting to enable Private but my Home network was public for a reason I don’t know. Hope it can help a beginner like me.

My settings work for my dedicated server now. I check ipconfig on widows and I copy my IPV4 address into my blueprint. I did not take the one from MyIP from Google search. Also, my main problem was that no one was able to join my session. I found out that my network was PUBLIC instead of PRIVATE on the network center window. I change that for Private. So the next time the Firewall window come out to ask me to enable Private or public or both and I choose to enable Private, it is now working. The problem before was that I was attempting to enable Private but my Home network was public for a reason I don’t know. Hope it can help a beginner like me.

1 Like