Community Tutorial: 01. Kısım: IGameFrameworkInitStateInterface’e Hâkim Olmak - UE 5’te Lyra’daki gibi Bileşen Başlatmayı Ayrıştırma

Unreal Engine 5’te ölçeklenebilir C++ oynanış sistemleri geliştirirken, özellikle Game Features ve Modular Gameplay eklentilerinden yararlanıyorsan, en büyük zorluklardan biri başlatma sırasıdır.

Bir Aktöre bağlı bileşenler çoğu zaman farklı zamanlarda oluşur, sunucudan çoğaltılan verilere (örn. PlayerState veya Envanter) bağlıdır ya da eşzamansız varlık yüklemeye dayanır.

ModularGameplay eklentisi tarafından sağlanan ve Epic’in Lyra Starter Game’inde örneklenen IGameFrameworkInitStateInterface, bunu başlatma için etikete dayalı bir Durum Makinesi sunarak çözer.

Bu eğitim; arayüzün nasıl çalıştığını, temel mimarisini, Aktör ve Bileşen uygulamaları arasındaki mimari kararı ve kendi modüler oynanış bileşenlerin için temiz bir başlatma hattının nasıl uygulanacağını adım adım açıklar.

https://dev.epicgames.com/community/learning/tutorials/o38P/unreal-engine-01-kisim-igameframeworkinitstateinterface-e-hakim-olmak-ue-5-te-lyra-daki-gibi-bilesen-baslatmayi-ayristirma