[4.7.5] "Get camera location" reports wrong values in VR after rotation

Hi there,

the positional camera tracking reports wrong results after a yaw-based turn.

Simple test:

http://i.imgur.com/7KA5Dwn.png

This draws a blue circle around your position which should always follow your head movements. Additionally you should see a line pointing from slightly unter your eyes into the direction of view.

Please note: (“Get Camera Location” does not take the HMD into account so I add the vector of “Get Orientation and Position” as local offset)

Everything works as expected until you turn your character to the right. After that, the blue circle will shift to left and right when you move your head forward and back. The line trace also starts from a point next to your head.

This means, that the position of the camera simply cannot not be right.

I currently don’t know how to fix this and it completely messes up my view-based selections. :frowning:

Hello spyro,

I was able to reproduce this issue on our end. I have written up a report ( UE-13737) and I have submitted it to the developers for further consideration. I will provide updates with any pertinent information as it becomes available. Thank you for your time and information.

Make it a great day

Hi, what is the status of UE-13737, please?

Hello btengelh,

I went ahead a double checked on this issue for you. It appears that this is working as intended you will need to update the control rotation, or use bFollowHMDRotation to avoid this issue. I hope that this information helps.

Make it a great day