Announcement

Collapse
No announcement yet.

Universal Mobile Ads for iOS & Android

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

    Originally posted by Biggs View Post

    We have this exact issue. If we put plugins in Engine or Project, builds fine until we pull SDKs. Before we grab SDKs, we obviously get the "Google AdMob SDK not installed!" as mentioned previously.

    Our Android works fine, tests check out using Admob for all ad types.

    Unfortunately our IOS will not package if you pull sdks using GameDNA. Will build just fine before pull with both plugins.

    Hope someone out there has a solve to share. We are on 4.22.3, mac for iOS build. Here are some logs. We are using the example TestUMA here after a clean project with GameDNA sdk pull:

    "
    UATHelper: Packaging (iOS): Performing 8 actions (16 in parallel)
    UATHelper: Packaging (iOS): [3/8] sh Unzipping: /Users/Shared/Epic Games/UE_4.22/Engine/Plugins/Marketplace/UniversalMobileAds/Source/ThirdParty/IOS/Google/GoogleUtilities.embeddedframework.zip -> /Users/Shared/Epic Games/UE_4.22/Engine/Intermediate/UnzippedFrameworks/UniversalMobileAds/GoogleUtilities.embeddedframework
    UATHelper: Packaging (iOS): [1/8] sh Unzipping: /Users/Shared/Epic Games/UE_4.22/Engine/Plugins/Marketplace/UniversalMobileAds/Source/ThirdParty/IOS/Google/GoogleMobileAds.embeddedframework.zip -> /Users/Shared/Epic Games/UE_4.22/Engine/Intermediate/UnzippedFrameworks/UniversalMobileAds/GoogleMobileAds.embeddedframework
    UATHelper: Packaging (iOS): [2/8] sh Unzipping: /Users/Shared/Epic Games/UE_4.22/Engine/Plugins/Marketplace/UniversalMobileAds/Source/ThirdParty/IOS/Google/GoogleAppMeasurement.embeddedframework.zip -> /Users/Shared/Epic Games/UE_4.22/Engine/Intermediate/UnzippedFrameworks/UniversalMobileAds/GoogleAppMeasurement.embeddedframework
    UATHelper: Packaging (iOS): [4/8] sh Unzipping: /Users/Shared/Epic Games/UE_4.22/Engine/Plugins/Marketplace/UniversalMobileAds/Source/ThirdParty/IOS/Google/nanopb.embeddedframework.zip -> /Users/Shared/Epic Games/UE_4.22/Engine/Intermediate/UnzippedFrameworks/UniversalMobileAds/nanopb.embeddedframework
    UATHelper: Packaging (iOS): /bin/sh: /Users/Shared/EpicGames/UE_4.22/Engine/Intermediate/UnzippedFrameworks/UniversalMobileAds/GoogleMobileAds.embeddedframework.sh: No such file or directory
    UATHelper: Packaging (iOS): /bin/sh: /Users/Shared/EpicGames/UE_4.22/Engine/Intermediate/UnzippedFrameworks/UniversalMobileAds/GoogleAppMeasurement.embeddedframework.sh: No such file or directory
    UATHelper: Packaging (iOS): /bin/sh: /Users/Shared/EpicGames/UE_4.22/Engine/Intermediate/UnzippedFrameworks/UniversalMobileAds/GoogleUtilities.embeddedframework.sh: No such file or directory
    UATHelper: Packaging (iOS): /bin/sh: /Users/Shared/EpicGames/UE_4.22/Engine/Intermediate/UnzippedFrameworks/UniversalMobileAds/nanopb.embeddedframework.sh: No such file or directory
    UATHelper: Packaging (iOS): Took 18.214428s to run mono, ExitCode=5
    UATHelper: Packaging (iOS): ERROR: UnrealBuildTool failed. See log for more details. (/Users/dev/Library/Logs/Unreal Engine/LocalBuildLogs/UBT-TestUMA-IOS-Development.txt)
    UATHelper: Packaging (iOS): (see /Users/dev/Library/Logs/Unreal Engine/LocalBuildLogs/Log.txt for full exception trace)
    PackagingResults: Error: UnrealBuildTool failed. See log for more details. (/Users/dev/Library/Logs/Unreal Engine/LocalBuildLogs/UBT-TestUMA-IOS-Development.txt)
    UATHelper: Packaging (iOS): AutomationTool exiting with ExitCode=5 (5)
    UATHelper: Packaging (iOS): RunUAT ERROR: AutomationTool was unable to run successfully.
    PackagingResults: Error: AutomationTool was unable to run successfully.
    PackagingResults: Error: Unknown Error"

    Hope shouting this into the void might bring a bit of luck!



    Edit: Should mention, while the logs show engine directory for TestUMA, we also tried Plugins folder in Project directory with same results.


    Hey all,

    We had to upgrade to 4.23 for a different issue we needed to resolve, and this problem went away. We can build and I can confirm banner test ad popped up. I went back to 4.22 to see if it worked but that was still broken for us unfortunately.

    As far as I can tell, Android and IOS do work in 4.23 with our test. If I run into any snags as we polish up the engine change I will post here.

    Comment


      Does anyone know why the info.plist has new entries including using the calendar, bluetooth and camera when the plugin is enabled? Why would Universal Mobile Ads need to be able to use the camera? The purpose string says to take a selfie. Maybe I don't understand something so please help me. The support of GameDNA does not respond unfortunately. The first picture shows the info.plist without the plugin and the second shows it with the plugin enabled.

      Comment


        when ı packaged my project 32 bit and nativization inculusive, packaged ok.
        when ı packaged my project 64 bit and nativization disable, packaged ok.
        but when ı packaged my project 64 bit and nativization inculusive, packaged failed . ı think it is abaut ads plug in please hel me
        ı attached log file
        Attached Files

        Comment


          Hi. I'm getting internal error. I have updated the latest version of ue4 4.23 and still no luck

          Comment


            Hello, I'm having a problem with downloading the SDK/Installing with GAME_DNA,
            I tired to wait some day before trying again but still get the same error. Is the server down somehow?
            See information under.

            I'm using UE 4.31
            --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
            Downloading file: AdMob_Fyber_Adapter_iOS-1.0.2.zip
            System.Net.WebException: F?rs?kte utf?ra f?r m?nga automatiska omdirigeringar. (translation in last part: *Tried to execute to many automatic redirection*)
            vid System.Net.HttpWebRequest.EndGetResponse(IAsyncResult asyncResult)
            vid System.Net.WebClient.GetWebResponse(WebRequest request, IAsyncResult result)
            vid System.Net.WebClient.DownloadBitsResponseCallback(IAsyncResult result)

            Problem with connection to the SDK provider server: http://legacydocs.fyber.com/content/..._iOS-1.0.2.zip
            Try again later.
            Plugin installation error
            ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

            Comment


              Originally posted by Racbone View Post
              Hello, I'm having a problem with downloading the SDK/Installing with GAME_DNA,
              I tired to wait some day before trying again but still get the same error. Is the server down somehow?
              See information under.

              I'm using UE 4.31
              --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
              Downloading file: AdMob_Fyber_Adapter_iOS-1.0.2.zip
              System.Net.WebException: F?rs?kte utf?ra f?r m?nga automatiska omdirigeringar. (translation in last part: *Tried to execute to many automatic redirection*)
              vid System.Net.HttpWebRequest.EndGetResponse(IAsyncResult asyncResult)
              vid System.Net.WebClient.GetWebResponse(WebRequest request, IAsyncResult result)
              vid System.Net.WebClient.DownloadBitsResponseCallback(IAsyncResult result)

              Problem with connection to the SDK provider server: http://legacydocs.fyber.com/content/..._iOS-1.0.2.zip
              Try again later.
              Plugin installation error
              ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


              I am having same error, i posted issue week ago on github and on the installer forum LINK:- https://forums.unrealengine.com/comm...nstaller/page5 BUT NO ONE REPLY.

              I also noticed that installer for universalmobileads downloading all SDKs for ios only on windows.
              I got error during android build for androidrepository folder "projectfile/plugins/universalads/source/Androidrepository" so i checked at file location and there was only "IOS" folder. And i checked output log after clinking " install sdk" in installer, all SDK are only for ios.
              Last edited by HVS_RHS; 01-19-2020, 06:15 AM.

              Comment


                Originally posted by HVS_RHS View Post



                I am having same error, i posted issue week ago on github and on the installer forum LINK:- https://forums.unrealengine.com/comm...nstaller/page5 BUT NO ONE REPLY.

                I also noticed that installer for universalmobileads downloading all SDKs for ios only on windows.
                I got error during android build for androidrepository folder "projectfile/plugins/universalads/source/Androidrepository" so i checked at file location and there was only "IOS" folder. And i checked output log after clinking " install sdk" in installer, all SDK are only for ios.




                well that's quite a bummer. So if it's only ios then it's impossible for us windows user to even download and use the SDKs...

                Comment


                  I'm also having the issue with Fyber adapter sdk download. I went through their website and it's clear that they simply changed the download location, which should be simple enough for developer to solve if he bothered, but it looks like he abandoned the app. I've been trying to contact him or anyone in the team, with no luck whatsoever.

                  The main problem is that the GameDNAInstaller plugin is not clean - it actually has a .exe file in it that does some of the magic and we don't have line of sight of the code in that executable. That means that we can't figure out where the files are stored nor adjust the download location manually. Had I known that I wouldn't have spent quite a lot of cash buying this company's plugins only to be left unsupported not long after making the purchases.

                  The way I eventually solved the issue was by opening a very old engine installation (4.20), copying the plugin directory Source\ThirdParty into the new installation. I also forced the version change in the .uplugin file to 4.24 (dirty work - I haven't checked or tested the code, just changed the version described in the file). The result was a bunch of warnings but no errors and the installation actually worked. This clearly isn't sustainable as the plugin will eventually break if unsupported, so I'm studying the code to try to maintain it manually myself given circumstances.

                  Comment

                  Working...
                  X