Announcement

Collapse
No announcement yet.

Able Ability System Info and Support Thread

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

    I apologize for not reading through the 50+ pages of text here. Just curious if this will have Niagra support?

    Comment


      Excuse me, my engine version is 4.17. How do I install this plugin?

      Comment


        Hello,

        I have a small question. It seems at the end of the PlayAnimation task, or when the skill ends, it seems to reset all animation montages. Is there a way to change this from happening? The reason I ask is because I have setup a combo system using Ability Branching. The animations are timed perfectly so that the 2nd part of the combo begins where the 1st animation ended. The problem I'm having as that on the first frame of the branch, the ability is stopping all montages from playing, then the next frame the 2nd animation starts playing. This causes the character to enter the Idle animation for one frame between the 1st animation and the 2nd animation and it looks really bad. What can I do to resolve this?

        Thanks

        Comment


          Hi

          I have reinstalled this plugin again recently.
          I have this Bug / problem with Play Animation task.

          When I either select Null or select an animation, I would like to change animation and see different ones.
          When i do this, it does not change to the animation in scroll down.
          Please can you have a look into this. Thank you

          Comment


            Originally posted by jwyuen View Post
            Hi

            I have reinstalled this plugin again recently.
            I have this Bug / problem with Play Animation task.

            When I either select Null or select an animation, I would like to change animation and see different ones.
            When i do this, it does not change to the animation in scroll down.
            Please can you have a look into this. Thank you
            Are you saying you would like it to instantly play the animation while you are scrolling through? Or you simply aren't seeing any animation play after you select one and hit Play?

            EDIT: I'm also working on the 3.0 update which will have some very cool things hopefully people enjoy. Hoping to get it out before the New Year.
            Able Ability System - A high performance, robust ability system for UE4. Now Available!

            Comment


              Hi matt, yeah the anims just wont change. Tried everything already. Even started new project. I have to delete play anim and add new one.

              What sorta new features you adding?
              Cant wait.
              This is my main ability system for my game now?
              Jesse

              Comment


                Originally posted by jwyuen View Post
                Hi matt, yeah the anims just wont change. Tried everything already. Even started new project. I have to delete play anim and add new one.

                What sorta new features you adding?
                Cant wait.
                This is my main ability system for my game now?
                Jesse
                You may need to save the ability before the Animation will play (but that should happen behind the scenes when you go to play it). You can turn on the "Verbose" option for that task and see what Animation it says it's trying to play. I'd be curious to see your output as I've never had that issue reported to me.

                I'll share more on 3.0 as I'm ready. It's turned into a rather meaty update, and I think people will enjoy it.
                Able Ability System - A high performance, robust ability system for UE4. Now Available!

                Comment


                  Originally posted by ExtraLifeMatt View Post

                  You may need to save the ability before the Animation will play (but that should happen behind the scenes when you go to play it). You can turn on the "Verbose" option for that task and see what Animation it says it's trying to play. I'd be curious to see your output as I've never had that issue reported to me.

                  I'll share more on 3.0 as I'm ready. It's turned into a rather meaty update, and I think people will enjoy it.


                  Hi matt, Since i cant seem to explain this and you have not seen this error before, I have just made you a video to show you the issue.

                  Can you Check your E-Mail as i will email you the video over of the error.

                  Thank you

                  Jesse

                  Comment


                    I have emailed it over to Feedback@extralifestudios.com address. Cant remember your other address and cant find it

                    Cheers Matt

                    Jesse

                    Comment


                      Originally posted by jwyuen View Post
                      I have emailed it over to Feedback@extralifestudios.com address. Cant remember your other address and cant find it

                      Cheers Matt

                      Jesse
                      Perfect, Thanks Jesse!

                      So, in your video, I never see you hit the "Play" button in the toolbar at the top once you select your Animation (which causes the Ability to play itself). Automatically playing the animation after being selected could be done, but it could be a bit weird because people may not want to automatically play the ability just because you swapped an animation.

                      I didn't get any audio in your video, but I assume that's your issue? Or am I misunderstanding?
                      Able Ability System - A high performance, robust ability system for UE4. Now Available!

                      Comment


                        Have you got fb or discord??
                        I did press play
                        Last edited by jwyuen; 01-01-2019, 05:44 PM.

                        Comment


                          Does not change at all so deffo something wrong stays as same anim.

                          Comment


                            Originally posted by jwyuen View Post
                            Does not change at all so deffo something wrong stays as same anim.
                            I saw you change things to dynamic montage from Single Node, if you keep it at Single Node, does it work as expected? There may be something with the montage system.
                            Able Ability System - A high performance, robust ability system for UE4. Now Available!

                            Comment


                              Hi doesnt work on any settings

                              Comment


                                Originally posted by jwyuen View Post
                                Hi doesnt work on any settings
                                I'll PM you, if you can send me your project I'll run things locally with a debugger and see what's going on.
                                Able Ability System - A high performance, robust ability system for UE4. Now Available!

                                Comment

                                Working...
                                X