Announcement

Collapse
No announcement yet.

Feedback on the new docs site

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

    the development setup instructions seem to only be valid for Windows there's no guidance for OSX developers https://docs.unrealengine.com/en-US/...tup/index.html

    Comment


    • echo_four commented
      Editing a comment
      Hey sterlingcrispin! Thanks for reaching out to us. I've passed this feedback along to see if we can't make this doc a bit more inclusive for all developers. Please let us know if there's anything specific we could include that would be helpful.

    VR Instanced Stereo docs should probably include a warning that you cannot currently use VR Instanced Stereo with Niagara https://issues.unrealengine.com/issue/UE-78764

    In fact, it would be great in general if each feature page included a dynamic list of triaged, known bugs with links to the relevant issues.

    Comment


    • echo_four commented
      Editing a comment
      Hey timoxley! Thanks for reaching out to us. I've passed your suggestions along so we can look into including this information in docs in the future. Please let us know if you think of anything that might improve the quality of the Docs page.

    Hello.
    The images on the page about Niagara lights are not displaying properly.

    Also, this is also a Japanese document, but the part where one page is supposed to be a sprite's page seems to be a description of the mesh.
    For that mesh page, as well as the Wright page, some of the images don't seem to display properly.

    Please confirm.


    Light
    https://docs.unrealengine.com/ja/Eng...hts/index.html

    Mesh
    https://docs.unrealengine.com/ja/Eng...ect/index.html

    Comment


    • echo_four commented
      Editing a comment
      Hey Hikaru.Suzuki! Thanks for reaching out to us. I've passed this along so we can look into updating those images. Thanks again for the heads up, and let us know if you spot anything else that looks off.

    As for having to log into the docs site, that's really strange. When I use docs.unrealengine.com I don't have to log in to search. Any chance this is a local issue (i.e. your browser's cookies/cache)? I can ask around and see if there are any restrictions on our end.
    That problem happens exactly once per day (Windows Firefox), so it really does seem like a server-side issue. That said, I've tested a bit more and found out this:

    - If I'm logged out: no problem.

    - If I'm still logged in from the previous day, and try to use docs search for the first time of the day, I do get kicked out to the main page through this sequence of URLs (in this example, I searched for "console var"):

    https://docs.unrealengine.com/en-US/index.html
    https://www.unrealengine.com/en-US/b...rd=console+var
    https://www.unrealengine.com/id/logo...lidated%3Dtrue
    https://www.unrealengine.com/en-US/?...validated=true

    This only happens once per day - from there, whether I log in or not, my next docs searches for the day will all work fine. This means that the problem is about the UE website dealing with "old sessions" and invalidating them in a problematic way.

    *

    Separately from that, I've posted a few posts on here, and my forum account still says "Posts: 0" and keeps every post of mine "unapproved" for a long time, preventing me from posting more until that newest post is approved. Isn't that a bug? Only my very first post should have this long approval period.

    Comment


    • echo_four commented
      Editing a comment
      Hey TheloTheGreat! Thanks for following up. As my colleague Jeff said, that broken.redirecting link issue should be fixed now.

      Oh and thanks for the additional info about the login issue. After asking around, this sounds like a known issue that we're working to fix. I know it's annoying, so thank's for hanging in there while we look into it.

      As for forum post, from what I understand you're right (i.e. Only your initial post should should remain "Unapproved" for a while). I'll ping someone on the Community team to see if they can't take a look at your account.

    • echo_four commented
      Editing a comment
      Hey TheloTheGreat! I think we resolved the login problem. Can you keep an eye out over the next few days and let us know if it's improved?

    Hello, there is a typo in docs in Behavior Tree Quick Start chapter (https://docs.unrealengine.com/en-US/...art/index.html).
    Task 5 step 8, under the image "If the Controlled Pawn is not Enemey_Character, this Task will be marked as unsuccessful and will be aborted."

    Comment


    • echo_four commented
      Editing a comment
      Hey AlexMukharski! Good catch. I've corrected this typo and the change should be published in a few days. Thanks again, and please let us know if you spot anything else that looks off.

    Are there any good docs or examples on how to use the new NeighborGrid3D stuff? I've tried some things and can't quite figure it out. (AttributeReader stuff works fine for me - its just the NeighborGrid3D feature I'm struggling with.) Thanks!

    Comment


      Hi there, not sure what is going on here, either typo/search-replace error or overzealous profanity filter:

      https://docs.unrealengine.com/en-US/...ect/index.html

      The two samples I found

      Click image for larger version

Name:	UnrealForumsbug1.PNG
Views:	155
Size:	10.1 KB
ID:	1767507


      Click image for larger version

Name:	UnrealForumsBug2.PNG
Views:	130
Size:	14.8 KB
ID:	1767508

      Comment


      • echo_four commented
        Editing a comment
        Hey Skrekkur! Thanks for pointing this out to us. We've actually made some recent edits to this page that should fix this (edits have been submitted internally, and should be published within a few days). Please let us know if you spot anything else you think we should look into.


      Here's another blank-redirect docs page: the Modules page:
      https://docs.unrealengine.com/en-US/...API/index.html

      *

      My forum account is still "unapproved", by the way, and looking at several posters earlier in this thread that are all showing "Posts: 0", I'm probably not the only one.

      Comment


        Hello,

        Any idea where I can find HeroFPP_Skeleton mentioned at https://docs.unrealengine.com/en-US/...4/1/index.html page? When I import the Sample Animations I can only select GenericMale_Skeleton but when I click 'Import All' I get errors for each animation like the one below:

        Failed to import 'FPP_Idle.FBX'. Failed to create asset '/Game/Animations/FPP_Idle'.
        Please see Output Log for details.

        Thank you,
        David.

        Comment


        • echo_four commented
          Editing a comment
          Hey davinator791! Thanks for reaching out to us. I see what you're talking about. I tried to replicate the steps as-is and had the same issues. Try following "https://docs.unrealengine.com/en-US/Programming/Tutorials/FirstPersonShooter/2/8/index.html" first to create the mesh, then try importing those animations. I'll submit a ticket to try and make this doc clearer.

        A lot of the documentation in regards to Cubemaps is very outdated. For instance, on this page (https://docs.unrealengine.com/en-US/...aps/index.html) the alignment of the 6 tiles when preparing an image in photoshop for export to DDS using NVIDIA Texture Tools appears to be incorrect. Aligning all six tiles right side up will produce a perfect result when importing into UE4 (I'm on 4.25). Also, the '32bits/Channel, 8.8.8.8 ARGB 32 bpp, unsigned' preset in Texture Tools Exporter no longer exists. I used "32bits/Channel, 8.8.8.8 BGRA unsigned".

        Honestly the entire process of generating a cubemap from an equirectangular projection and using it to create a custom skysphere material (using the BP_SkySphere object) was tedious. I finally found the solution on some random youtube tutorial with only hundreds of views. I feel that most pages that are labelled as "Unreal Engine 4.9" are severely outdated at this point and could use some tender loving care

        Thanks for your hard work everyone!
        Last edited by slavensb; 05-31-2020, 11:38 PM.

        Comment


        • echo_four commented
          Editing a comment
          Hey slavensb! Yeah, this page could certainly use some love. I'll pass y our feedback along to see if we can prioritize some updates. Thanks again for your feedback, and let us know if you spot anything else that could use some attention.

        Originally posted by BrUnO XaVIeR View Post
        I cannot scroll left/right new API pages like I could before (on mobile browser)...

        Now function descriptions on mobile here are available only if I change phone screen to landscape mode.
        On Samsung Beta Browser I have Desktop mode and my mobile browser is optimized for PC.
        So I don't see any problem with UE Forum
        Working at single player modern FPS
        I make animations using Kinect 360 and I learn AI by Peter L. Newton

        Comment


          The Rotating Movement Component section links to the defunct wiki.

          https://docs.unrealengine.com/en-US/...ementcomponent


          Click image for larger version

Name:	rotatingmovementcomponentwiki.png
Views:	124
Size:	41.5 KB
ID:	1770250

          Comment


          • echo_four commented
            Editing a comment
            Hey DanimalsOnParade! Good catch. I've made a ticket to get that updated. Please let us know if you spot anything else that looks off.

          Originally posted by Hikaru.Suzuki View Post
          Hello.
          The images on the page about Niagara lights are not displaying properly.

          Also, this is also a Japanese document, but the part where one page is supposed to be a sprite's page seems to be a description of the mesh.
          For that mesh page, as well as the Wright page, some of the images don't seem to display properly.
          Just wanted to let you know that I worked on the ticket for this issue; from the images you gave us it looks like the Japanese site is still showing the 4.24 version of the page, instead of the 4.25 updated version. This could just be a publishing delay, or it could be an issue with the site. I have transferred the ticket to Jeff Wilson, who is the person who owns those issues. Hopefully we will have it fixed up soon!

          Comment


            Originally posted by Craig Hoffman View Post
            Are there any good docs or examples on how to use the new NeighborGrid3D stuff? I've tried some things and can't quite figure it out. (AttributeReader stuff works fine for me - its just the NeighborGrid3D feature I'm struggling with.) Thanks!
            The NeighborGrid3D feature is still very experimental, and since it's still being actively worked on by the Niagara dev team they wanted to hold off on official documentation. I suspect it will be in better shape for the 4.26 release but that's just speculation. I won't be working on the 4.26 release so it will be up to the docs team to get that documented if it is in a more stable state for 4.26. Hopefully we'll have something for you, but for now we don't have much. I'm sorry.

            Comment


              Please show complete workflow. For example, Niagara documents show how to create a particle, but does not show how to actually use it. I created a particle in 1 minute, then spent an hour looking for a way to spawn a simple Niagara particle in my scene. This is a recurring problem as well, the documents show how to create things, but often fails to show the implementations.

              Comment

              Working...
              X