Announcement

Collapse
No announcement yet.

Issue with Parameter Texture Object node in 4.22

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

    [RENDERING] Issue with Parameter Texture Object node in 4.22

    Hello guys,

    I have an issue, when I try to use Parameter Texture Object node in Unreal 4.22 from material editor.
    When I use the node it breaks the volumetric lightmap.

    For your convenience I am providing you a link to a video with example.
    Video - https://youtu.be/RrmiMWCRsWo

    Thanks,
    Kind Regards.

    #2
    Interesting. It looks to me like a manifestation of https://issues.unrealengine.com/issue/UE-72575, which also affects the texture object node (not just object parameter) and normal lightmaps as well.

    Comment


      #3
      I have the same problem.
      Materials which utilize TextureObjects (Parameter/Non-Parameter) do not contribute to Lightmass.
      It's an issue only in 4.22

      Comment


        #4
        I have the same problem
        since updated to Engine version 4.22

        Comment


          #5
          This issue has been logged by our teams - thanks for calling it out!

          Comment


            #6
            Originally posted by Amanda.Bott View Post
            This issue has been logged by our teams - thanks for calling it out!
            So I noticed that this issue was marked as a duplicate and supposedly fixed. This issue is not fixed in 4.22.1; in fact there seems to be no change at all. Would you be able to re-open the issue?
            Last edited by amoser; 04-27-2019, 01:23 AM.

            Comment


              #7
              Amoser forwarded me to this thread. I too use texture objects on pretty much all my materials (world aligned materials). And I too had the issue where suddenly my scene's were a lot darker. I posted the before and after image in this thread. And here is an updated screenshot where you can now see the scene in 4.22.1 using a different material, and indeed the scene lights up nicely again. So big thanks to Amoser for posting this and to TihomirVFX for figuring it out and I'm glad to see it's been logged by the Epic staff. Hopefully a hotfix for this can be released as I'm sure a great deal of people will be affected by this?

              Click image for larger version  Name:	lighting_darker_texture_object.jpg Views:	1 Size:	272.9 KB ID:	1613070
              Last edited by WesleyTack; 04-28-2019, 09:15 AM.

              Comment


                #8
                Just a quick update - this has been re-opened and our teams are investigating!

                Comment


                  #9
                  https://github.com/EpicGames/UnrealE...1ccb5575c6d40b Seems to be fixed.

                  Comment


                    #10
                    Originally posted by Kalle_H View Post
                    You're link doesn't seem to work. Does this mean that this fix will be included in the next patch update?

                    Comment


                      #11
                      Originally posted by WesleyTack View Post

                      You're link doesn't seem to work. Does this mean that this fix will be included in the next patch update?
                      You need to be signed on github. I guess it should be on next major patch. 4.23.

                      Comment


                        #12
                        Originally posted by Kalle_H View Post

                        You need to be signed on github. I guess it should be on next major patch. 4.23.
                        Hmm, ok, I guess this could be another few months then until this is fixed? Seems like a pretty big issue that would perhaps warrant a hotfix, since anyone using world aligned materials won't be able to bake their scenes and I would assume there's a lot of people that work this way? Or am I creating my materials in a bad way? Since you need texture objects for world aligned materials to work?

                        Comment


                          #13
                          Are there any updates on this issue? I've tried the github patch and it doesn't seem to work for me. Does this issue have a Unreal Engine issues number yet (as UE-72575 was closed as duplicate)?

                          Comment


                            #14
                            The link that Kalle_H dropped in is the new fix as of 5/6. Does it not do anything for you?

                            Comment


                              #15
                              Not fixed here
                              I just spent the whole weekend trying to fix what caused this issue, after having two 10+hours bakings wasted...and I just found out this topic (btw searching for some information on this forum is a complete mess)
                              So no, it's still not fixed in 4.22.3, so I'm rolling back to 4.21

                              Comment

                              Working...
                              X