Announcement

Collapse
No announcement yet.

4.19 & 4.20 Editor & Packaged Games Have Hangs/Hiccups Constantly

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

    #31
    I'd like to remind everyone the bug to vote for is here:

    https://issues.unrealengine.com/issue/UE-57557

    It has a whopping 5 votes so far, so doubt it will be fixed anytime soon and if it is, it's slated for 4.20

    Comment


      #32
      But this has nothing to do with those two sprites. I guess this is something that we all have but the source of the problem is not the two objects. It must be an issue with the drivers or something simillar. I don't have those assets in my project but still have the issue tho.

      Comment


        #33
        Originally posted by Illusionray View Post
        But this has nothing to do with those two sprites. I guess this is something that we all have but the source of the problem is not the two objects. It must be an issue with the drivers or something simillar. I don't have those assets in my project but still have the issue tho.
        I agree, everyone has a different specific trigger shall we say, but similar symptoms, so I think it is a graphics/driver issue of crappy performance reacting to various otherwise benign things. I spent two days ripping my Project/Map apart for the answer - the moment I removed the rotating mesh particles it was fixed. Madness.

        Comment


          #34
          I found a solution for my problem (GeForce 1080 Ti). I just installed the oldest drivers from nVidia site and it is working fantastic now. No hiccups at all. Maybe this will help someone else.

          Comment


            #35
            Originally posted by Illusionray View Post
            I found a solution for my problem (GeForce 1080 Ti). I just installed the oldest drivers from nVidia site and it is working fantastic now. No hiccups at all. Maybe this will help someone else.
            How far back, what driver version number please?

            Comment


              #36
              I've downloaded the very first version for 1080. It is 382.53 for Windows 10 64 bit.

              Comment


                #37
                Hello,

                I am joining the party. GTX1080Ti, latest nVidia drivers. I am getting hiccups and stuttering with increasing intensity the longer Unreal Editor is open. When it gets too bad, I have to close it down, restart, and then the performance again starts to degrade slowly.

                My issue is definitely not related to those Engine default pickups, as they are not the part of my level or even my project.

                I am wondering if there are some factors we have in common...?:

                Oculus Rift headset
                ESET Internet Security antivirus

                Windows 10 Fall Creators Update
                GTX1080Ti + 397.31 drivers + 2 Monitor setup
                i7 5930K
                64GB RAM
                SoundBlaster Z sound card with latest drivers

                Last edited by Rawalanche; 04-27-2018, 03:58 AM.
                https://www.artstation.com/artist/rawalanche

                Comment


                  #38
                  Originally posted by Rawalanche View Post
                  Hello,

                  I am joining the party. GTX1080Ti, latest nVidia drivers. I am getting hiccups and stuttering with increasing intensity the longer Unreal Editor is open. When it gets too bad, I have to close it down, restart, and then the performance again starts to degrade slowly.

                  My issue is definitely not related to those Engine default pickups, as they are not the part of my level or even my project.

                  I am wondering if there are some factors we have in common...?:

                  Oculus Rift headset
                  ESET Internet Security antivirus

                  Windows 10 Fall Creators Update
                  GTX1080Ti + 397.31 drivers + 2 Monitor setup
                  i7 5930K
                  64GB RAM
                  SoundBlaster Z sound card with latest drivers
                  It does not seem to be a common factor other hardware. We are having the issue with AMD processors, less RAM, no VR gear, no soundcard, different antiviruses, the only common ground besides the UE 4.19 seems to be NVidia cards and recent drivers. Illusionray tested with old Nvidia driver and it seems to not have the issue (I myself can't rollback to that version: 382.53 for Windows 10 64 bit)
                  Nilson Lima
                  Technical Director @ Rigel Studios Ltda - twitter: @RigelStudios
                  Join us at Discord: https://discord.gg/FUwTvzr

                  UE4 Marketplace: Cloudscape Seasons
                  supporting: Community FREE Ocean plugin

                  Comment


                    #39
                    I wonder if this commit going in 4.19.2 could be related. If I remember right, the editor uses the TBB allocator. https://github.com/EpicGames/UnrealE...4dd3df9bdebbdf

                    Comment


                      #40
                      Originally posted by Zeblote View Post
                      I wonder if this commit going in 4.19.2 could be related. If I remember right, the editor uses the TBB allocator. https://github.com/EpicGames/UnrealE...4dd3df9bdebbdf
                      This issue Jira number is this: https://issues.unrealengine.com/issue/UE-57557, but I see the Jira on the commit messing with stuff around this, it will be nice to see it fixed prior 4.20 thou
                      Nilson Lima
                      Technical Director @ Rigel Studios Ltda - twitter: @RigelStudios
                      Join us at Discord: https://discord.gg/FUwTvzr

                      UE4 Marketplace: Cloudscape Seasons
                      supporting: Community FREE Ocean plugin

                      Comment


                        #41
                        Hello there, I wanted to come to report that Im having this issue as well. The hitches start off as small but as I keep the editor open they seem to get progressively worse, I dont have the epic shooter pack assets or really any particle effects in the level though. Cant remember having this at all in 4.18 but ever since I upgraded to 4.19 it started happening...

                        windows 10
                        gtx1070
                        i7 3770
                        16gb ram
                        soundblaster z soundcard

                        Comment


                          #42
                          Originally posted by NilsonLima View Post

                          This issue Jira number is this: https://issues.unrealengine.com/issue/UE-57557, but I see the Jira on the commit messing with stuff around this, it will be nice to see it fixed prior 4.20 thou
                          I mean, that bug report is clearly nonsense, the issue has nothing to do with those assets. It's entirely possible it was fixed without anyone thinking this was related.

                          Comment


                            #43
                            Originally posted by Zeblote View Post

                            I mean, that bug report is clearly nonsense, the issue has nothing to do with those assets. It's entirely possible it was fixed without anyone thinking this was related.
                            Exactly, that was what I thought too. I think Im going to grab that test it just for the sake of curiosity now.
                            Nilson Lima
                            Technical Director @ Rigel Studios Ltda - twitter: @RigelStudios
                            Join us at Discord: https://discord.gg/FUwTvzr

                            UE4 Marketplace: Cloudscape Seasons
                            supporting: Community FREE Ocean plugin

                            Comment


                              #44
                              I am wondering if this (UE-58676) is related to Material Billboard problems, that I am having. If I spawn 1000 of them I get constant FPS hiccups. The longer the editor or game runs, worse it gets.
                              Last edited by Naifu; 05-10-2018, 07:30 AM.

                              Comment


                                #45
                                Originally posted by Naifu View Post
                                I am wondering if this is related to Material Billboard problems, that I am having. If I spawn 1000 of them I get constant FPS hiccups. The longer the editor or game runs, worse it gets.
                                Up to now, different scenarios are pointing to the same issue, which seems the same root cause affecting all scenarios.
                                Nilson Lima
                                Technical Director @ Rigel Studios Ltda - twitter: @RigelStudios
                                Join us at Discord: https://discord.gg/FUwTvzr

                                UE4 Marketplace: Cloudscape Seasons
                                supporting: Community FREE Ocean plugin

                                Comment

                                Working...
                                X