Announcement

Collapse
No announcement yet.

4.19 & 4.20 Editor & Packaged Games Have Hangs/Hiccups Constantly

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • replied
    Originally posted by Deathrey View Post

    on 419, is any entry slowing down with time? might take some time to notice.
    FDrawSceneCommand went from 22ms to 34ms after 15minutes. Everything else was about the same so and device was not hot so it wasn't just lower clock rates.

    Leave a comment:


  • replied
    Originally posted by Deathrey View Post
    https://issues.unrealengine.com/issue/UE-58676

    What was updated? How was it updated? What links were added? What steps?
    No clue.

    It is not an issue with particles.
    It is not an issue, restricted to specific project.
    It is not an issue, restricted to editor only.
    It is not an issue specific to nvidia gpus.

    Anyhow, the web is full of recent deteriorating stuttering complaints in some UE4 games, including fortnite.
    One gentleman mentioned stuttering on IOS render thread in 4.19.

    It has nothing hardware specific at all. Absolutely nothing.
    Even if it is hardware specific, then it is not hardware specific at all.
    Hardware specific issues do not appear after a change in software out of thin air.
    If they, do, than it is definitely not to be blamed on hardware.
    I agree 100%. To add to the OMG... target fix on 4.21... geez


    Leave a comment:


  • replied
    Originally posted by Kalle_H View Post
    There are comparision shots. It's clearly show that on rendering thread is about 5ms slower on average. Performance is also quite spiky. All that Slate time is coming from that stat command. We don't use Slate.
    on 419, is any entry slowing down with time? might take some time to notice.

    Leave a comment:


  • replied
    There are comparision shots. It's clearly show that on rendering thread is about 5ms slower on average. Performance is also quite spiky. All that Slate time is coming from that stat command. We don't use Slate.
    Attached Files

    Leave a comment:


  • replied
    Originally posted by Kalle_H View Post
    https://forums.unrealengine.com/deve...oblems-in-4-19
    Our butter smooth 30fps experience is gone after updating to 4.19. After testing countless of ini settings and tricks it seems that nothing helps.
    How is stat renderthreadcommands looking for your between versions?

    Leave a comment:


  • replied
    I've been watching this problem since the first page of this thread since its been affecting me since 4.19.0. Initially it was tracked down to particles, but I always knew there was more to this story. I haven't worked with any projects that contain any of the causes listed here so far, yet I still experience the stutter. I've recently started working with UE4 on my laptop (surface book) in the last few weeks. The book can barely run UE4 as it is, yet surprisingly, no stutter. When I work on my desktop, it starts stuttering within 5 min until it cripples the engine.

    For reference, both run Nvidia cards, and both have been working on the same project recently. Obviously there are severe stat differences in the machines, yet the more powerful one is suffering and the laptop isn't.

    Agreeing with Deathrey that this can't be just a hardware issue. I've had the same hardware since I started with 4.13. 4.19 is the only engine version that produces this problem. I'd love to help solve this, but I really have no idea how to track down the cause.

    Leave a comment:


  • replied
    https://forums.unrealengine.com/deve...oblems-in-4-19
    Our butter smooth 30fps experience is gone after updating to 4.19. After testing countless of ini settings and tricks it seems that nothing helps.

    Leave a comment:


  • replied
    Originally posted by NilsonLima View Post

    Was this a response for the issue we are discussing? More conditions would be the use of NVidia card maybe? Seems a common denominator, as for processor it was reported several models.
    Yeah but.. I don' think I should put: take out whatever card you have installed and stick in MSI 1060 3gb as a reproduction step. dxdiag file should be enough.


    The response for follow-up report with test project and hand-holding step by step guide to observing the issue reads as follows:
    Thanks for providing this information. I've updated UE-58676 with your sample project, repro steps, and a link to the UE forums thread discussing the issue.
    https://issues.unrealengine.com/issue/UE-58676

    What was updated? How was it updated? What links were added? What steps?
    No clue.

    It is not an issue with particles.
    It is not an issue, restricted to specific project.
    It is not an issue, restricted to editor only.
    It is not an issue specific to nvidia gpus.

    Anyhow, the web is full of recent deteriorating stuttering complaints in some UE4 games, including fortnite.
    One gentleman mentioned stuttering on IOS render thread in 4.19.

    It has nothing hardware specific at all. Absolutely nothing.
    Even if it is hardware specific, then it is not hardware specific at all.
    Hardware specific issues do not appear after a change in software out of thin air.
    If they, do, than it is definitely not to be blamed on hardware.






    Leave a comment:


  • replied
    Originally posted by Deathrey View Post

    ¯\_(ツ)_/¯

    I am frankly in doubt, what additional information could I provide.

    Would mean magnetic declination for place and time, when the issue occurred, be helpful ?


    Was this a response for the issue we are discussing? More conditions would be the use of NVidia card maybe? Seems a common denominator, as for processor it was reported several models.

    Leave a comment:


  • replied
    Originally posted by Deathrey View Post

    ¯\_(ツ)_/¯

    I am frankly in doubt, what additional information could I provide.

    Would mean magnetic declination for place and time, when the issue occurred, be helpful ?


    I know my telescope needs such calibration information, could Unreal Engine actually benefit from it as well? Possibly larger MMORPG maps?
    Sorry for the silly comments, but that was a pretty funny science comeback. I assume that was a bug report response?

    Leave a comment:


  • replied
    I was unable to repro the issue after extensive monitoring. Please provide additional information if you do believe this is a bug. Else I would I check your hardware to make sure it is suitable to provide the results you are looking for.
    ¯\_(ツ)_/¯

    I am frankly in doubt, what additional information could I provide.

    Would mean magnetic declination for place and time, when the issue occurred, be helpful ?



    Leave a comment:


  • replied
    Originally posted by franktech View Post



    Maybe Devs are skipping odd-numbered releases.... That's what I normally do, as its too much work otherwise (as Nilson alludes too).... 4.18 has been pretty stable too (for me anyway). Not saying its 4.10 all over again, but definitely seeing less random out-of-video-memory crashes, which is a relief.
    Might be a coincidence yeah, but 4.18, 4.16 were remarkably stable for me.

    I would not even know about the issue, if not random chatter on discord, because frankly saying I did not bother giving 4.19 a proper test for I was not intending to use it, other than for several my personal pet projects.

    Leave a comment:


  • replied
    Originally posted by NilsonLima View Post
    Definitely will wait for 4.20 and don't bother with all the trouble this version brought to the table, I can't really expend all of my time figuring out why something stopped working or not working as intended, instead of carying of my own project issues which for now are still based in 4.17 (I know games launching are based on very early versions - like Sea of Thieves is 4.10, but c'mon...)
    Originally posted by Deathrey View Post
    I don't have a clue though, why there are only a dozen of posts about it here. Not everyone is running editor/game long enough to notice ?
    Maybe Devs are skipping odd-numbered releases.... That's what I normally do, as its too much work otherwise (as Nilson alludes too).... 4.18 has been pretty stable too (for me anyway). Not saying its 4.10 all over again, but definitely seeing less random out-of-video-memory crashes, which is a relief.

    Leave a comment:


  • replied
    Personally I haven't made the jump to 4.19 yet since I've seen nothing but horror stories - and I've been unable to make an installed build since launch. Quite a lot of the rendering plumbing was changed for Temporal Upsampling I believe - it's quite possible all that rummaging around has caused some problems.

    Leave a comment:


  • replied
    Originally posted by NilsonLima View Post
    This one of the main reasons 4.19 is a show stop for me,
    Would have been useful, if this particular bug was filtered out in testing stage, or at least a notification about its existence posted somewhere. It is a critical showstopper indeed, rendering 4.19 and onwards useless.

    I don't have a clue though, why there are only a dozen of posts about it here. Not everyone is running editor/game long enough to notice ?

    Leave a comment:

Working...
X