Announcement

Collapse
No announcement yet.

[Issue] Static meshes stored inside actors cause lag/freezing while vertex painting 4.16

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

    [Issue] Static meshes stored inside actors cause lag/freezing while vertex painting 4.16

    Hello,

    So for a project i'm working on, a blueprint was used to create modular buildings. These buildings are essentially an array of static meshes positioned around each other to form the shell of a building. Attempting to vertex paint on these after upgrading to 4.16 causes the scene to freeze for a second or so, and no vertex paint to transfer over unless the painting is done in single clicks. Clicking and dragging results in a prolonged freeze.

    As a test, i constructed a building manually in the world with the same parts as used in the blueprint array, vertex painting on these is fine. If i select all of the mesh elements, and convert them to a single actor, i get lag/freezing when i paint on that actor. Similarly, if i create a blank actor, and create a building manually in there with static meshes, i get freezing/lag. The more static meshes in the actor, the greater the freeze/lag.

    This is pretty much a game-breaker for me right now. It makes vertex painting impossible.
    Lee Devonald
    Character Technical Artist.
    Portfolio: http://crazyferretstudios.com

    #2
    Hi Lee,

    Sorry that this issue has been causing you trouble, however it has been addressed for the 4.16.1 hotfix!

    Cheers

    Jurre

    Comment


      #3
      Thanks for the quick response! Glad to hear there's a fix coming soon =]
      Lee Devonald
      Character Technical Artist.
      Portfolio: http://crazyferretstudios.com

      Comment


        #4
        I'm getting this same issue in 4.20.3 anyone else still having this issue?

        Comment

        Working...
        X