Announcement

Collapse
No announcement yet.

Unreal Engine 4.23 Released!

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

    CodeSpartan I've created a thread regarding this:
    https://forums.unrealengine.com/deve...ts-new-feature

    scha Hopefully it's a bug that editor utilities don't tick anymore, check the first post on page 7 by Ore Creative and my previous posts here. Let's hope that they'll hotfix it soon.

    Comment


      Originally posted by derek.jackson View Post
      I've just tried loading an old project in 4.22 (haven't even installed 4.23 yet!) and I'm getting this. I suspect the problem has only started since the 4.23 release, as nothing else has changed. Any suggestions?
      It's because Unreal Studio is not updated. I got a lot of those too. If you look in the "Installed Plugins" under the engine button in the launcher, you will see "Unreal Studio" or "Datasmith" or whatever it's called plugin that's not updated. I don't use it anyway. so I just removed it. Also, check in you .uproject file, maybe it's listed there too.
      Snap Plugin for EditorSnap Plugin for Games
      Modular Japanese HouseScaffold System
      TwitterBlogYoutubeitch.io

      Comment


        Originally posted by Gnometech View Post

        If it is the same issue that I ran into, you have to go to each of the nodes and connect up their execution pins to the rest of your nodes. I haven't looked back at 4.22 but I'm guessing these used to be "pure" style nodes. And now they need to be on an execution pathway to function. I hope that helps.

        - Dave
        I finished fixing that and now I'm wondering, was that change intentional or it's a bug and it will be reverted? It's used in a marketplace asset, which is broken now, and I don't want to reupload the asset twice.


        Maybe somebody from Epic can answer:

        1) GetAssetByObjectPath not being "pure" anymore, is that a bug which will be fixed or it will stay unpure forever?
        2) GlobalEditorUtilityBase is deprecated and won't work anymore. Is there a replacement class that will show "call-in-editor" functions as buttons in a window (like in 4.22), or I should re-write it using blutility widgets?
        Last edited by scha; 09-08-2019, 09:58 AM.
        Snap Plugin for EditorSnap Plugin for Games
        Modular Japanese HouseScaffold System
        TwitterBlogYoutubeitch.io

        Comment


          Originally posted by scha View Post
          1) GetAssetByObjectPath not being "pure" anymore, is that a bug which will be fixed or it will stay unpure forever?
          It's expected, it was modified by this commit: https://github.com/EpicGames/UnrealE...c47a72f55d534d

          "Made the potentially expensive Get and Filter functions on the asset registry impure"
          LinkedIn, Engine Contributions
          Polars (WIP), Game Jam Projects
          Marketplace: Viewport Utilities, Blueprint Streams, Control Structures

          Comment


            Unreal Engine Crash: Unreal Engine is exiting due to D3D device being lost

            This is happening all the time. Never happened before in my life. Creating bugs or fixing them? That's the question...

            Comment


              Originally posted by gedamial View Post
              Unreal Engine Crash: Unreal Engine is exiting due to D3D device being lost

              This is happening all the time. Never happened before in my life. Creating bugs or fixing them? That's the question...
              Did you change anything in your system hardware?(ie motherboard, overclocked your GPU or CPU or system RAM, etc)

              AFAIK, it is a bug when everyone experience the same behavior.
              Nilson Lima
              Technical Director @ Rigel Studios Ltda - twitter: @RigelStudios
              Join us at Discord: https://discord.gg/uFFSEXY

              UE4 Marketplace: Cloudscape Seasons
              supporting: Community FREE Ocean plugin

              Comment


                i installed UE 4.23 release. and i can't enable Chaos Fracture Editor. I Enabled all plugins (Chaos Editor, Chaos Solver, Chaos Niagara, Planar Cut, Editable Mesh, Geometry, Geometry Cache, Field System), but i not see Fracture Editor icon. And i have quetion, should the work plugin in the release ????

                Comment


                UNREAL ENGINE CRASH:
                (on windows 7)

                Downloaded ue4.23 from *GITHUB* (zip),

                Unzipped,

                edited UE4Editor.Target.cs ,

                clicked setup,

                Clicked generate project files,

                Opened the sln,

                ​Edited UE4Editor.Target.cs ​​​​​again (to the same thing),

                Built the solution,
                ​​​​
                Right click on UE4, debug thing (start),

                created a new third person project,

                Enabled all the required plugins,

                Restarted the editor,

                Added a cube static mesh into the scene,

                Opened the fracture editor,

                Clicked on the cube,

                Clicked on create geometry collecrion,

                Chose location and name,

                Engine crashes with a Fatal Error: (image)



                Can somebody please help me?!?!?

                Ive already searched all over the internet, and could not find a thing....

                Comment


                  Originally posted by scha View Post
                  2) GlobalEditorUtilityBase is deprecated and won't work anymore. Is there a replacement class that will show "call-in-editor" functions as buttons in a window (like in 4.22), or I should re-write it using blutility widgets?
                  So, the call-in-editor buttons were part of Blutilities overall, but now that Editor Utility Widgets are available and provide a much more robust UI system, we have removed the temporary buttons from Editor Utility Blueprints. You should make your tool using Editor Utility Widgets for the UI, although you can still use calls into an Editor Utility Blueprint if you would like.

                  Comment


                    Originally posted by Greg.Corson View Post
                    Any docs on using the native OSC plugin? A basic example would make it a lot easier to get started.
                    Would love an example.

                    Comment


                      Originally posted by scha View Post

                      It's because Unreal Studio is not updated. I got a lot of those too. If you look in the "Installed Plugins" under the engine button in the launcher, you will see "Unreal Studio" or "Datasmith" or whatever it's called plugin that's not updated. I don't use it anyway. so I just removed it. Also, check in you .uproject file, maybe it's listed there too.
                      Thanks scha. In the end I just uninstalled 4.22 and reinstalled it again. Projects now open, but half the static meshes have lost the links to their materials All very frustrating!

                      Comment


                        Originally posted by NilsonLima View Post

                        Did you change anything in your system hardware?(ie motherboard, overclocked your GPU or CPU or system RAM, etc)

                        AFAIK, it is a bug when everyone experience the same behavior.
                        No I didn't change anything. Just did the upgrade from 4.22 to 4.23 and this brand new bug starts shining.

                        And yes, it's a bug. There's no other term for it. I even went back and worked with another project with 4.22 and after 2 hours no crash. With 4.23 the engine crashes 3-4 times in one hour with that same reason. Definitely not a bug, a safety feature.

                        Comment


                          Originally posted by gedamial View Post

                          No I didn't change anything. Just did the upgrade from 4.22 to 4.23 and this brand new bug starts shining.

                          And yes, it's a bug. There's no other term for it. I even went back and worked with another project with 4.22 and after 2 hours no crash. With 4.23 the engine crashes 3-4 times in one hour with that same reason. Definitely not a bug, a safety feature.
                          If you search in this forum or AnswerHub for "D3D device being lost" you will see several reports spread among several engine releases and even several games already shipped (Fortnite included) even in Unreal Engine 3. From time to time, users report this, being this happening during new engine releases or sometimes just when hotfixes land. It is very difficult to replicate, but its meaning is that for some reason the device stops working, resets itself, which makes the driver to report it for some time as being lost, but since operations inside the engine were referencing handlers which are not matching the card's state (since it reset itself) it won't recover from the error and will stop working. So, the only way possible to fix this is to understand why the card went into this issue for the first place, which might be a software issue or a hardware issue, since you said you didn't change anything in your system (no overclock whatsoever or drivers) we can assume that the current load from the engine might making this issue to happen often.

                          Checking the reports, some which I gave some advice, lead people to try things, some handled it working after completely uninstalling drivers and reinstalling them (suggested to use DDU software to remove drivers), others removing any system overclock or even underclocking GPU or System speeds (voltages can also cause the same) fixed it, but many just could not discover the issue at all, which gives no choice unless try some other suggestions which is replacing computer parts until find the culprit. My honest advice is to check those posts, because there are just a lot of people working fine with the engine, and for this release yours is the first post about this.
                          Nilson Lima
                          Technical Director @ Rigel Studios Ltda - twitter: @RigelStudios
                          Join us at Discord: https://discord.gg/uFFSEXY

                          UE4 Marketplace: Cloudscape Seasons
                          supporting: Community FREE Ocean plugin

                          Comment


                            Does anyone know what happened to this issue? https://issues.unrealengine.com/issue/UE-74991

                            It completely disappeared from the issue tracker. It has been set to "Fix: 4.23.1" for a while now, I did F5 on the issue tracker every day, and today the issue just completely disappeared from there and the issue tracker now says:

                            Unknown Issue

                            We're unable to find any record of this issue. It's possible this issue just hasn't been made public yet. If this issue was reported in the community, please request onAnswerHub orUnreal Developer Network if you would like to see the details of this issue become public.
                            Easy to use UMG Mini Map on the UE4 Marketplace.
                            Forum thread: https://forums.unrealengine.com/show...-Plug-and-Play

                            Comment


                              Performance in this build is awesome.
                              But the editor is very very very unstable for me :'(
                              Outer Planet Studios
                              http://outerplanet.webflow.io/

                              Comment

                              Working...
                              X