Announcement

Collapse
No announcement yet.

Unreal Engine 4.20 Released!

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

    Any news about https://issues.unrealengine.com/issue/UE-62042 ? This issue is a pain to work with, please release a hotfix

    Comment


      Originally posted by Sveitar View Post
      Any news about https://issues.unrealengine.com/issue/UE-62042 ? This issue is a pain to work with, please release a hotfix
      "Backlogged" status usually means it's never going to be fixed

      Comment


        Originally posted by HeliaXDemoN View Post
        Ok, I am crazy or Niagara makes some basic stuff super time consuming? To create a simple particle with 3 emitter you need:

        • Create a Niagara System
        • Create 3 Niagara Emitters
        • Add the 3 Niagara Emitters inside the Niagara System

        And if I need to add 1 more Emitter I need create another emitter outside the Niagara System and Add it to the the System.

        Add a way to create Emitter inside the Niagara System that go inside the Niagara System folder. Them you create a Niagara System and add 3 emitters inside the system.
        It's time consuming now because the infrastructure isn't yet in place. Long term vision, we have a body of emitters that are 75% of the way towards what you want. You can just pull them in and tweak the last 25% that you need to complete your effect. Until then, you can just pull the same default emitter in 25 times and tweak each instance to match what you want. You can add/disable modules in systems, making it possible to do most of what you want inside a system. Because we maintain inheritance, systems track what happens to the original emitter and synchronize with those changes.

        Comment


          Looking great, But there is an issue on my side (using the Source version)
          I can't see the Translate or Scale Widget in the Editor. It only shows if I'm using Wireframe mode. The rotation one seems to work.

          Using UE 4.20 source (release). With Geforce GTX 1080 (Driver: 398.36).

          Tested with preview Shader Model 5 and 4, same results.

          Comment


            Originally posted by motorsep View Post

            "Backlogged" status usually means it's never going to be fixed
            This bug is making it really hard for coders. It has 64 votes too. I really think they should be doing something about it.
            Last edited by Balgy; 07-27-2018, 01:30 PM.

            Comment


              UPDATE!

              The 4.20.1 Hotfix is now live! This Hotfix includes important fixes for importing FBXs and crashes with forward shading.

              Fixed in 4.20.1
              Fixed! UE-59351 Installed Build Code First Person template fails to Launch with System.IO.DirectoryNotFoundException for AudioMixerAudioOut\AudioMixerAudioOut.precompiled during Build step
              Fixed! UE-62017 Cannot debug projects in the Editor if it uses a unique target build environment
              Fixed! UE-61955 SwarmCoordinator.exe is missing from binary build
              Fixed! UE-62001 BuildGraph cannot create installed build for Windows
              Fixed! UE-61937 nDisplay monoscopic broken on GL3/4
              Fixed! UE-62007 Blueprint nodes can have false error labels when loaded
              Fixed! UE-62144 Unable to use Steam Sessions with a source built editor from Github
              Fixed! UE-62079 FInBunch.bClose flag is not copied in FInBunch(FInBunch &InBunch, bool CopyBuffer)
              Fixed! UE-61946 Arrays on multicast events called from the server are not passed to clients
              Fixed! UE-62033 Linux: callstack unwinding is broken on ARM
              Fixed! UE-61530 Need an option to suppress "Register Unreal Engine file types?" in Setup.sh
              Fixed! UE-50281 Arch64 and ARM servers fail to open on the Linux machines
              Fixed! UE-61951 Undersampling bug in Diaphragm DOF on non HLSL compiler
              Fixed! UE-61795 Diaphragm DOF crashes with forward shading and MSAA
              Fixed! UE-62096 Crash when using StepToNextShot / PreviousShot with sequencer
              Fixed! UE-61728 Burnin for ShotFrame and CurrentShotLocalTime is incorrect
              Fixed! UE-61707 Geometry cache track doesn't always update
              Fixed! UE-61706 Animations don't update on the first frame of shots
              Fixed! UE-62067 Can't import FBX animations
              Fixed! UE-62064 Generate Lightmap UVS Doesn't Update the Lightmap Coordinate Index
              Fixed! UE-61841 Access Violation referencing a Material Function containing a CurveAtlasRowParameter
              Fixed! UE-62099 Namespaces are not removed when importing Skeletal Meshes from FBX, and breaks the importing of referenced Animations
              Fixed! UE-61762 Virtual Camera Global Boom influenced by motion scale when moving forward with device at an angle

              REMEMBER: Please report any new bugs you find by following the How To Report a Bug Guide

              Comment


                Originally posted by Amanda.Bott View Post
                Fixed! UE-62067 Can't import FBX animations
                Oh thanks!


                UE4 Development [TARTARUS | Object Inspection System | Pattern Lock]
                Let's Connect [Twitter]

                Comment


                  Something strange, I started the installation process and next noticed a new version of the Launcher was available, updated it and now show me only 4.20.1 Preview 5.
                  This is the right one?

                  Comment


                    Originally posted by Amanda.Bott View Post
                    Fixed! UE-61946 Arrays on multicast events called from the server are not passed to clients
                    Thanks, was wondering if this was a bug or if I needed to rework something in my event.

                    Comment


                      UMG has an issue with a double outline on text that has a shadows enabled. I posted this in the questions section but haven't heard back. Please see before and after image.

                      Victor "Vexar" Mercieca
                      Twitch Channel
                      Artstation
                      Youtube Channel

                      Comment


                        In 4.20 I have got a bug with tessellation in viewport.
                        In closeup it look ok, but when I zoom out i get black outlines and another tessellation bugs.
                        Same scene tested in 4.19 and works ok.

                        https://www.youtube.com/watch?v=91Ni...ature=youtu.be

                        Comment


                          I hope UE-62069 gets added in one of these hotfixes since I noticed it got fixed. It's a huge issue for me and having to wait until 4.21 for that specific fix would be a bummer.

                          Comment


                            Am I imagining things or does the editor launch a bit faster with 4.20.x?

                            Comment


                              Originally posted by SirToxe View Post
                              Am I imagining things or does the editor launch a bit faster with 4.20.x?
                              It did for me initially, but then it slowed down to about 4.19.2 loading speed when I opened saved project (which was a TPS template saved as a project).

                              Comment


                                For 4.20 , There is strange bug .

                                When I start VoiceCapture inside android , runtime permission shown up and I can see captured data after the app start , however if I close the app and run it again, VoiceCapture state become OK but No voice data . 0 bytes .

                                I tried to debug that with android studio profiler , and I found this error pop up when the app start for 2nd time : E/AudioRecord(24604): start() status -38 , and then bytes are always 0 . I dont know even a right description for this case to report a bug about it . could anyone help .

                                Here is the full LOG
                                Attached Files

                                Comment

                                Working...
                                X