Download

[Mobile] Mesh disappear/appear (Flickering) when they are loaded the first time and particles Hiccup

I am reposting here because in mobile i had no answer maybe because it is more rendering that Android.
I had two issues.
1- As the title says, meshes disappear when they are loaded the first time.
2- Particles freezes first time they are spawned. Later it doesn’t happens anymore.

I made a video of issue 1.

Basically there is some meshes and actors that under certain circumstances provoke flickering. The first example is kind of subtle but the second example is way too much bugged.
And then if i pass the zone with the problem and load again the level is fine.
Worth to mention. If you begin the level bugged and com back to the world map without moving to the next zone, when you enter the flickering persiste. It fixes only when the zone is completely show and move away from it

Details
Forward Renderig
Es2
No Static lighting, no dynamic lighting. No light s at all… Only unlit materials/

This was captured using a LG h815p (lg4g) but i tested it on Galaxy S7 and it works ok mostly , there is water planes using the water shader (no the cascade here) that causes flickering

PS: this link is broken btw

https://wiki.unrealengine.com/Androi…_Compatibility

Hello, i know this is old, but have you ever found the answer to problem 1? My meshes on mobile sometimes flicker just like this, but it doesn’t happen at the beginning, it’s rare, sometimes after a few minutes of playing. And after a while it fixes itself, but during that flickering it’s almost impossible to not die, and since it’s an endless runner it’s very frustrating :confused: I can’t release my game with this bug.

We did get similar problems on Switch related to mesh streaming for mesh particles. I fixed that by disabling whole system.
Search SupportsMeshLODStreaming() from source code.