Download

Advanced Sessions Plugin

On the previous build (which didn’t have verbose set yet), I saw the following.

On boot:


[2018.11.27-07.22.04:454]  0]LogVoiceEngine: Error: STEAM: StopLocalVoiceProcessing: Ignoring stop request for non-owning user
[2018.11.27-07.22.04:454]  0]LogOnlineVoice: OSS: StopLocalVoiceProcessing(0) returned 0xFFFFFFFF
[2018.11.27-07.22.04:454] 0]LogOnlineVoice: OSS: Stopping networked voice for user: 0

...]

[2018.11.27-07.22.52:790][983]LogVoiceEngine: Error: STEAM: StartLocalVoiceProcessing(): Device is currently owned by another user
[2018.11.27-07.22.52:790][983]LogOnlineVoice: OSS: StartLocalProcessing(0) returned 0xFFFFFFFF
[2018.11.27-07.22.52:790][983]LogOnlineVoice: OSS: Starting networked voice for user: 0
[2018.11.27-07.22.52:790][983]LogOnlineVoice: OSS: RegisterLocalTalker(0) returned 0x00000000

I don’t do anything specific in my setup, do you know what I might look into here? Might it be related to the impossibility to mute remote players?

Thank you for your fast replys. Did not come to try it yet, hopefully next week.

Another player cannot join the session,why?

“JoinSession” node is not traveling to the Servers map,how to set?

Use Dedicated servers , UE4.21

[2018.11.30-22.09.50:989][108]LogOnlineSession: OSS: Join session: traveling to 192.168.1.8:0
[2018.11.30-22.09.50:990][108]LogNet: Browse: 192.168.1.8:0//Game/Map/Start
[2018.11.30-22.09.50:990][108]LogNet: World NetDriver shutdown IpNetDriver_0 [GameNetDriver]
[2018.11.30-22.09.50:990][108]LogNet: DestroyNamedNetDriver IpNetDriver_0 [GameNetDriver]
[2018.11.30-22.09.50:990][108]LogNet: UNetConnection::Close: [UNetConnection] RemoteAddr: 192.168.1.8:7777, Name: IpConnection_0, Driver: GameNetDriver IpNetDriver_0, IsServer: NO, PC: MMOPlayerController_C_0, Owner: MMOPlayerController_C_0, UniqueId: Null:SC-201807211748-16FD6DBD4C9BB17B244D08932E67A663, Channels: 19, Time: 2018.11.30-22.09.50
[2018.11.30-22.09.50:990][108]LogNet: UChannel::Close: Sending CloseBunch. ChIndex == 0. Name: [UChannel] ChIndex: 0, Closing: 0 [UNetConnection] RemoteAddr: 192.168.1.8:7777, Name: IpConnection_0, Driver: GameNetDriver IpNetDriver_0, IsServer: NO, PC: MMOPlayerController_C_0, Owner: MMOPlayerController_C_0, UniqueId: Null:SC-201807211748-16FD6DBD4C9BB17B244D08932E67A663
[2018.11.30-22.09.50:991][108]LogExit: GameNetDriver IpNetDriver_0 shut down
[2018.11.30-22.09.50:991][108]LogTemp: Display: ParseSettings for GameNetDriver
[2018.11.30-22.09.50:991][108]LogTemp: Display: ParseSettings for IpNetDriver_1
[2018.11.30-22.09.50:991][108]LogTemp: Display: ParseSettings for PendingNetDriver
[2018.11.30-22.09.50:991][108]LogInit: WinSock: Socket queue 32768 / 32768
[2018.11.30-22.09.50:993][108]PacketHandlerLog: Loaded PacketHandler component: Engine.EngineHandlerComponentFactory (StatelessConnectHandlerComponent)
[2018.11.30-22.09.50:993][108]LogNet: Game client on port 0, rate 10000
[2018.11.30-22.09.51:000][108]LogWorld: Warning: SetActiveLevelCollection attempted to use an out of date NetDriver: GameNetDriver
[2018.11.30-22.09.51:023][109]LogWorld: Warning: SetActiveLevelCollection attempted to use an out of date NetDriver: GameNetDriver
[2018.11.30-22.09.51:048][110]LogWorld: Warning: SetActiveLevelCollection attempted to use an out of date NetDriver: GameNetDriver

ok soooo,on open level you specify the level you want to open not your ip
on the join session don’t use a for loop but get the 0 index of the array and use that

Not to mention that the CreateSession there isn’t actually set to Dedicated Server…

Was able to get it working today.
First issue: We were passing 1 to CreateAdvancedSession::PublicConnections which must at least be 2 for listen server. Thats the reason it did not show up in the ServerBrowser at first (UsePresence = true).
Second Issue: We used the OpenLevel Blueprint-Node and passed in ‘-listen’ as option. The ‘-’ was to much.
Third Issue: The config file. With the following config we got it working.



[/Script/Engine.GameEngine]
!NetDriverDefinitions=ClearArray
+NetDriverDefinitions=(DefName="GameNetDriver",DriverClassName="OnlineSubsystemSteam.SteamNetDriver",DriverClassNameFallback="OnlineSubsystemUtils.IpNetDriver")
+NetDriverDefinitions=(DefName="DemoNetDriver",DriverClassName="/Script/Engine.DemoNetDriver",DriverClassNameFallback="/Script/Engine.DemoNetDriver")

[OnlineSubsystem]
DefaultPlatformService=Steam

[OnlineSubsystemSteam]
bEnabled=true
SteamAppID=924770
SteamDevAppId=924770
GameServerQueryPort=27015
bRelaunchInSteam=true
GameVersion=1.0.0.0
bVACEnabled=1
bAllowP2PPacketRelay=true
P2PConnectionTimeout=90

[/Script/OnlineSubsystemSteam.SteamNetDriver]
NetConnectionClassName="OnlineSubsystemSteam.SteamNetConnection"

You might want to add this Comment to your CreateAdvancedSession function .


    /**
     *    Creates a session with the default online subsystem with advanced optional inputs, for dedicated servers leave UsePresence as false and set IsDedicatedServer to true. Dedicated servers don't use presence.
     *    @param PublicConnections            When doing a 'listen' server, this must be >=2 (ListenServer itself counts as a connection)
     *    @param bUseLAN                        When you want to play LAN, the level to play on must be loaded with option 'bIsLanMatch'
     *    @param bUsePresence                    Must be true for a 'listen' server (Map must be loaded with option 'listen'), false for a 'dedicated' server.
     *  @param bShouldAdvertise                Set to true when the OnlineSubsystem should list your server when someone is searching for servers. Otherwise the server is hidden and only join via invite is possible.
     */

Thanks again.

Yeah good idea

a player Creates a session
Another player cannot join the session,why?
“JoinSession” node is not traveling to the Servers map,how to set?
Use Dedicated servers , UE4.21

[2018.12.05-06.28.20:267][177]LogConfig: Setting CVar [r.SceneColorFormat:4]]
[2018.12.05-06.28.20:267][177]LogConfig: Setting CVar [r.DetailMode:2]]
[2018.12.05-06.28.20:267][177]LogConfig: Setting CVar [r.TranslucencyVolumeBlur:1]]
[2018.12.05-06.28.20:267][177]LogConfig: Setting CVar [r.MaterialQualityLevel:1 ; High quality]]
[2018.12.05-06.28.20:267][177]LogConfig: Setting CVar [r.SSS.Scale:1]]
[2018.12.05-06.28.20:267][177]LogConfig: Setting CVar [r.SSS.SampleSet:2]]
[2018.12.05-06.28.20:267][177]LogConfig: Setting CVar [r.SSS.Quality:1]]
[2018.12.05-06.28.20:267][177]LogConfig: Setting CVar [r.SSS.HalfRes:1]]
[2018.12.05-06.28.20:267][177]LogConfig: Setting CVar [r.EmitterSpawnRateScale:1.0]]
[2018.12.05-06.28.20:267][177]LogConfig: Setting CVar [r.ParticleLightQuality:2]]
[2018.12.05-06.28.20:267][177]sg.EffectsQuality = “3”
[2018.12.05-06.28.20:267][177]r.VSync = “0”
[2018.12.05-06.28.20:267][177]r.MotionBlur.Scale = “1”
[2018.12.05-06.28.20:267][177]sg.ResolutionQuality = “100”
[2018.12.05-06.28.20:267][177]r.ViewDistanceScale = “1”
[2018.12.05-06.28.20:267][177]LogConfig: Applying CVar settings from Section [FoliageQuality@3] File …/…/…/Client/Saved/Config/WindowsClient/Scalability.ini]
[2018.12.05-06.28.20:267][177]LogConfig: Setting CVar [foliage.DensityScale:1.0]]
[2018.12.05-06.28.20:267][177]LogConfig: Setting CVar [grass.DensityScale:1.0]]
[2018.12.05-06.28.20:267][177]sg.FoliageQuality = “3”
[2018.12.05-06.28.32:519][641]LogOnlineSession: Warning: OSS: No game present to leave for session (GameSession)
[2018.12.05-06.28.47:454][212]LogSlate: FSceneViewport::OnFocusLost() reason 0
[2018.12.05-06.29.02:834][795]LogScript: Script Msg: Found a session. Ping is 51

[2018.12.05-06.29.02:834][795]LogOnlineSession: OSS: Join session: traveling to 192.168.1.8:0
[2018.12.05-06.29.02:835][795]LogNet: Browse: 192.168.1.8:0//Game/Map/Start
[2018.12.05-06.29.02:835][795]LogNet: World NetDriver shutdown IpNetDriver_0 [GameNetDriver]
[2018.12.05-06.29.02:835][795]LogNet: DestroyNamedNetDriver IpNetDriver_0 [GameNetDriver]
[2018.12.05-06.29.02:835][795]LogNet: UNetConnection::Close: [UNetConnection] RemoteAddr: 192.168.1.8:7777, Name: IpConnection_0, Driver: GameNetDriver IpNetDriver_0, IsServer: NO, PC: MMOPlayerController_C_0, Owner: MMOPlayerController_C_0, UniqueId: Null:SC-201807211748-16FD6DBD4C9BB17B244D08932E67A663, Channels: 20, Time: 2018.12.05-06.29.02
[2018.12.05-06.29.02:835][795]LogNet: UChannel::Close: Sending CloseBunch. ChIndex == 0. Name: [UChannel] ChIndex: 0, Closing: 0 [UNetConnection] RemoteAddr: 192.168.1.8:7777, Name: IpConnection_0, Driver: GameNetDriver IpNetDriver_0, IsServer: NO, PC: MMOPlayerController_C_0, Owner: MMOPlayerController_C_0, UniqueId: Null:SC-201807211748-16FD6DBD4C9BB17B244D08932E67A663
[2018.12.05-06.29.02:836][795]LogExit: GameNetDriver IpNetDriver_0 shut down
[2018.12.05-06.29.02:836][795]LogTemp: Display: ParseSettings for GameNetDriver
[2018.12.05-06.29.02:836][795]LogTemp: Display: ParseSettings for IpNetDriver_1
[2018.12.05-06.29.02:836][795]LogTemp: Display: ParseSettings for PendingNetDriver
[2018.12.05-06.29.02:837][795]LogInit: WinSock: Socket queue 32768 / 32768
[2018.12.05-06.29.02:838][795]PacketHandlerLog: Loaded PacketHandler component: Engine.EngineHandlerComponentFactory (StatelessConnectHandlerComponent)
[2018.12.05-06.29.02:838][795]LogNet: Game client on port 0, rate 10000
[2018.12.05-06.29.02:845][795]LogWorld: Warning: SetActiveLevelCollection attempted to use an out of date NetDriver: GameNetDriver
[2018.12.05-06.29.02:869][796]LogWorld: Warning: SetActiveLevelCollection attempted to use an out of date NetDriver: GameNetDriver
[2018.12.05-06.29.02:898][797]LogWorld: Warning: SetActiveLevelCollection attempted to use an out of date NetDriver: GameNetDriver
[2018.12.05-06.29.02:922][798]LogWorld: Warning: SetActiveLevelCollection attempted to use an out of date NetDriver: GameNetDriver

Seamless travel? OnlineSubsystem? LAN/internet?

internet 和 Steam

seemless travel activated in all gamemode classes used?? Config files?

Who has project,internet and Steam ,or blueprint

what are you trying to say? If you need help, you at least need to provide information about what you are doing.

how to create session on dedicated server?

a player Creates a session
Another player cannot join the session,why?
“JoinSession” node is not traveling to the Servers map,how to set?
Use Dedicated servers , UE4.21

[2018.12.05-06.28.20:267][177]LogConfig: Setting CVar [r.SceneColorFormat:4]]
[2018.12.05-06.28.20:267][177]LogConfig: Setting CVar [r.DetailMode:2]]
[2018.12.05-06.28.20:267][177]LogConfig: Setting CVar [r.TranslucencyVolumeBlur:1]]
[2018.12.05-06.28.20:267][177]LogConfig: Setting CVar [r.MaterialQualityLevel:1 ; High quality]]
[2018.12.05-06.28.20:267][177]LogConfig: Setting CVar [r.SSS.Scale:1]]
[2018.12.05-06.28.20:267][177]LogConfig: Setting CVar [r.SSS.SampleSet:2]]
[2018.12.05-06.28.20:267][177]LogConfig: Setting CVar [r.SSS.Quality:1]]
[2018.12.05-06.28.20:267][177]LogConfig: Setting CVar [r.SSS.HalfRes:1]]
[2018.12.05-06.28.20:267][177]LogConfig: Setting CVar [r.EmitterSpawnRateScale:1.0]]
[2018.12.05-06.28.20:267][177]LogConfig: Setting CVar [r.ParticleLightQuality:2]]
[2018.12.05-06.28.20:267][177]sg.EffectsQuality = “3”
[2018.12.05-06.28.20:267][177]r.VSync = “0”
[2018.12.05-06.28.20:267][177]r.MotionBlur.Scale = “1”
[2018.12.05-06.28.20:267][177]sg.ResolutionQuality = “100”
[2018.12.05-06.28.20:267][177]r.ViewDistanceScale = “1”
[2018.12.05-06.28.20:267][177]LogConfig: Applying CVar settings from Section [FoliageQuality@3] File …/…/…/Client/Saved/Config/WindowsClient/Scalability.ini]
[2018.12.05-06.28.20:267][177]LogConfig: Setting CVar [foliage.DensityScale:1.0]]
[2018.12.05-06.28.20:267][177]LogConfig: Setting CVar [grass.DensityScale:1.0]]
[2018.12.05-06.28.20:267][177]sg.FoliageQuality = “3”
[2018.12.05-06.28.32:519][641]LogOnlineSession: Warning: OSS: No game present to leave for session (GameSession)
[2018.12.05-06.28.47:454][212]LogSlate: FSceneViewport::OnFocusLost() reason 0
[2018.12.05-06.29.02:834][795]LogScript: Script Msg: Found a session. Ping is 51

[2018.12.05-06.29.02:834][795]LogOnlineSession: OSS: Join session: traveling to 192.168.1.8:0
[2018.12.05-06.29.02:835][795]LogNet: Browse: 192.168.1.8:0//Game/Map/Start
[2018.12.05-06.29.02:835][795]LogNet: World NetDriver shutdown IpNetDriver_0 [GameNetDriver]
[2018.12.05-06.29.02:835][795]LogNet: DestroyNamedNetDriver IpNetDriver_0 [GameNetDriver]
[2018.12.05-06.29.02:835][795]LogNet: UNetConnection::Close: [UNetConnection] RemoteAddr: 192.168.1.8:7777, Name: IpConnection_0, Driver: GameNetDriver IpNetDriver_0, IsServer: NO, PC: MMOPlayerController_C_0, Owner: MMOPlayerController_C_0, UniqueId: Null:SC-201807211748-16FD6DBD4C9BB17B244D08932E67A663, Channels: 20, Time: 2018.12.05-06.29.02
[2018.12.05-06.29.02:835][795]LogNet: UChannel::Close: Sending CloseBunch. ChIndex == 0. Name: [UChannel] ChIndex: 0, Closing: 0 [UNetConnection] RemoteAddr: 192.168.1.8:7777, Name: IpConnection_0, Driver: GameNetDriver IpNetDriver_0, IsServer: NO, PC: MMOPlayerController_C_0, Owner: MMOPlayerController_C_0, UniqueId: Null:SC-201807211748-16FD6DBD4C9BB17B244D08932E67A663
[2018.12.05-06.29.02:836][795]LogExit: GameNetDriver IpNetDriver_0 shut down
[2018.12.05-06.29.02:836][795]LogTemp: Display: ParseSettings for GameNetDriver
[2018.12.05-06.29.02:836][795]LogTemp: Display: ParseSettings for IpNetDriver_1
[2018.12.05-06.29.02:836][795]LogTemp: Display: ParseSettings for PendingNetDriver
[2018.12.05-06.29.02:837][795]LogInit: WinSock: Socket queue 32768 / 32768
[2018.12.05-06.29.02:838][795]PacketHandlerLog: Loaded PacketHandler component: Engine.EngineHandlerComponentFactory (StatelessConnectHandlerComponent)
[2018.12.05-06.29.02:838][795]LogNet: Game client on port 0, rate 10000
[2018.12.05-06.29.02:845][795]LogWorld: Warning: SetActiveLevelCollection attempted to use an out of date NetDriver: GameNetDriver
[2018.12.05-06.29.02:869][796]LogWorld: Warning: SetActiveLevelCollection attempted to use an out of date NetDriver: GameNetDriver
[2018.12.05-06.29.02:898][797]LogWorld: Warning: SetActiveLevelCollection attempted to use an out of date NetDriver: GameNetDriver
[2018.12.05-06.29.02:922][798]LogWorld: Warning: SetActiveLevelCollection attempted to use an out of date NetDriver: GameNetDriver

Are you actually running a source build to generate the dedicated server build target?

Also why are you opening the level with an IP address after creating the session?

can you add support for the new epic launcher? friends list etc kinda like the steam stuff

I have a dedicated server. For some reason when I enabled the Steam advanced sessions plugin, I can no longer connect directly to my server via IP. When I disable the steam plugin and just use the Advanced Sessions, I can connect and play again.

Is this a known issue? What exactly is going on here that’s preventing a direct connect?

I also want to point out that the server does show up on steam server LAN list, but not on Internet list.

Steam module literally just loads the steam headers, it does nothing else unless you start using some nodes, it is very unlikely to be directly related. The only thing that could possibly interfere is that it requires the steam subsystem to be active, so if you are normally running without it then there would be a difference.

I’ll note that there is a change in the current version that moves the steam hashing over to the new format in 4.21, but that is on a copy class not the original so it also wouldn’t interfere.

Not until they release a subsystem for it…

"Are you actually running a source build to generate the dedicated server build target?

Also why are you opening the level with an IP address after creating the session?"

yes, I running a source build to generate the dedicated server build target

opening the level with an IP address after creating the session,Used as another client connection