Announcement

Collapse
No announcement yet.

360 StereoPano Export Method

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

    #16
    I haven't tried yet. Going to attempt today, and I'll let you know.

    Note: I have updated this to support 4.10, and added Top/Bottom and Mono export in addition to the SideBySide in the original. See the second post for the new link.

    Comment


      #17
      After some trial and error, I got it to work. Here's the method I used to get YouTube Stereo 360 to work:

      1. Used my tool to export a TopBottom at 4k square (the updated tool now supports that, though to get true 4k wide per eye, you'll need to hack the source code)
      2. Used the YouTube metaData tool to inject. Settings were "360" and "3d Top/Bottom"
      3. Uploaded to YouTube (while uploading DO NOT check the advanced option for "Make this video 3D" That can invalidate your metadata injection)
      4. Waited about 10 min for my short test to get processed properly. DONE!

      I tried with SideBySide, but had no luck, thus I added TopBot support.

      Andrew

      Comment


        #18
        Thanks, will give it a try

        Comment


          #19
          Hi Andrew, thanks for this great tool!

          I wanted to give you my feedback after spending 2 days on it.

          My PC is a I7-4770k, Geforce gtx980ti, 32gbRAM and I use the minimal default scene (2 seats+table) for my test in 4.10.

          Everything works fine if I don't animate the pano camera.

          I just added a straight path to the camera in Matinee.

          It starts to render correctly but then after a couple of frames, either it stops or crashes randomly.

          -I tried with TopBot or SBS
          -I tried to lower the rendering res (512*256 and 256 for the render target cube)
          -I tried the same test with your default file PanoSetup.
          -I tried with 2 different PC

          Still the same issue.

          Is there any chance you could improve that?
          Olivier Demangel

          Designer

          IVR-Nation
          http://ivrnation.com/

          Comment


            #20
            Do you by any chance have an hmd, like the dk2 on while you are exporting? I've found that it needs to be turned off to be stable.

            Comment


              #21
              Thx for your quick answer!

              Yes, I've got a Dk2 but it is not plugged on my computer at the moment.

              I tried to animate the chair instead of the camera and it crashes as well.

              It seems any animation crashes UE4!
              Olivier Demangel

              Designer

              IVR-Nation
              http://ivrnation.com/

              Comment


                #22
                I just tested in a blank 4.10 scene, and animation worked fine for me.

                Make sure you are animating the panoCam and not the panoCapture. If you have a scene that you can send, I'll try to take a look.

                Comment


                  #23
                  I'm actually having a problem with the movie capture from matinee not working in any project, even ones without the pano cam. Did you encounter anything like this while you were working?

                  Check out my discord -> https://discord.gg/kQdVwJ3

                  Follow us on twitter to get updates on new products and special offers -> https://twitter.com/BlackFangTech

                  Black Fang Technologies' products -> https://www.unrealengine.com/marketp...20Technologies

                  Comment


                    #24
                    3Dlight, do you think you could upload a 8k pano still somewhere for testing because I would really like to see how it looks (using littlstar app) before going into the source code and mod it? That would be neat!

                    Comment


                      #25
                      Originally posted by 3dlight View Post
                      I just tested in a blank 4.10 scene, and animation worked fine for me.

                      Make sure you are animating the panoCam and not the panoCapture. If you have a scene that you can send, I'll try to take a look.
                      Thanks for your help!

                      Here is a link to my test scene.

                      http://we.tl/S69wvJGd8e


                      You can load "Minimal_PanoTopBot_Anim" which is a basic scene with the PanoCam animated in matinee.

                      I tried this scene on a third computer but it's still crashing.
                      Olivier Demangel

                      Designer

                      IVR-Nation
                      http://ivrnation.com/

                      Comment


                        #26
                        That's pretty darn cool. I have a hard time wrapping my head around how the interaxial distance is maintained correctly around the full 360 degrees?
                        Trevor Lee

                        Comment


                          #27
                          3dlight,

                          Thanks so much for making this awesome tool available. Everything seems to work fine when up until I actually start to capture, and then my project freezes. Any ideas of how to fix this? Thanks so much, man. I'm using 4.10.

                          Comment


                            #28
                            Hi Maxxi! I just tried the scene you sent, and it worked fine on my end. Buut, it Looks like more folks are having this problem. I'm not set up with multiple systems to test with. All I can ask for is some help in troubleshooting.

                            I'm using a GTX 980 which has 4GB ram. My system is running with 16GB of ram, and I'm using Win10 with Oculus runtime 0.8.0. It is important that your DK2 be turned off. If it is on, there in nearly always a crash.

                            Looks like you are a step above. I see your (Maxxi's) specs above. If anyone else is having success or problems with the 4.10 version, please let me know your specs.

                            Can you try hooking up the DK2 but leaving it off during a test?

                            Comment


                              #29
                              Another general note. 4.10 updated the export movie dialog, and I did have some crashes with certain settings. Here's what I'm using that is working for me. The output resolution should be set based on the res of the capture cubes and whether you used SBS or TopBot.

                              Comment


                                #30
                                Another note... I'm updating to UE4 4.10.1 today.

                                Comment

                                Working...
                                X