Announcement

Collapse
No announcement yet.

Cardboard game needs an arbitrary number of restarts before it starts working

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

    Cardboard game needs an arbitrary number of restarts before it starts working

    So I made a simple endless runner for mobile VR some time ago and it worked on all the phones I tested on (Huawei P20, Xiaomi Redmi Note 5 Plus, Nokia 3.1) but it manifests weird behaviour on Huawei P30 Lite - namely, when you tap the icon, it tries to start, shows a weird distorted empty screen (as if it wanted to squeeze the horizontal view into the vertical mode the phone is in) and then crashes back to desktop. No matter the settings for auto-rotation of the device, the rotation of it when starting the game or whether you run it directly or through the Cardboard app. Here's what it looks like:


    As you can see, it crashes each time but after you do it enough times, it will eventually start up properly. Sometimes it needs two tries, sometimes 10, sometimes 20. What may be causing this weird behaviour and crashing? None of these issues happen on the other phones I've tested but it has to be a thing cause I also have some crash reports on my dev console from other phones :/

    #2
    No ideas?

    Comment


      #3
      Disable all start process, and turn on one by one, maybe you can find what cause this.

      Comment


        #4
        Hermyth could you elaborate what you mean by disabling start process? Where can I find start processes attached to my game?

        Comment


          #5
          Originally posted by Tigro View Post
          Hermyth could you elaborate what you mean by disabling start process? Where can I find start processes attached to my game?
          Your own created starting process, where load the blueprints, widgets etc..

          Comment


            #6
            Hermyth you mean all that's connected to the start events like Event BeginPlay? Cause otherwise, I don't really know of any specific place where I would explicitly load my blueprints :/

            Comment


              #7
              No further ideas guys? I'm totally clueless about it :/

              Comment


                #8
                Can't make progress on this one at all :/ Any suggestions on wherein the problem may be?

                Comment

                Working...
                X