Announcement

Collapse
No announcement yet.

[4.23] [Oculus Quest] Materials breaking / Colors inverted

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

    [4.23] [Oculus Quest] Materials breaking / Colors inverted

    Hello all,

    I've been doing some development on the Quest for around a week now and I've encountered an issue I can't seem to fix. I will preface this with saying, I have been able to test most of my side loads with no issue. I'm encountering this problem after working on a particular level for some time.

    ISSUE:

    After launching a project, I'll put on my headset to sometimes find almost every material broken. Colors inverted, normals sometimes flipped, etc. This happens as soon as the headset starts the activity and will persist for an indeterminate period of time. Sometimes it resolves itself if I remove the headset, let it rest, then resume the same application. Other times it continues until I restart the headset, or application.

    Even stranger, the problem sometimes disappears if I create a new level with the same assets. Inevitably the issue will surface again, leaving the application in a state of pseudo-corruption.


    I'VE TRIED:

    1. Restarting the headset, uninstall through adb shell, then sideloading again

    2. Uninstall, reinstall, and activity start all through adb

    3. Creating a new project with same configs

    I can share my project settings, if need be. I can't diagnose the problem correctly. Does anyone know what might be causing this? I've included screenshots of a sample level. One screenshot is from the headset, the other is from the standalone launched in the editor.

    #2
    TRY THIS: under the android build settings, disable OpenGL es2 and es3 and select vulkan

    Comment


      #3
      Originally posted by ronbubl View Post
      TRY THIS: under the android build settings, disable OpenGL es2 and es3 and select vulkan
      Yes, but with vulcan i got low FPS for 15-25% in the Oculus Quest. I hope Epics will do something with ES3.1.

      Comment


        #4
        I have the same issue, at some point i thought it was related to the materials as each time i imported materials it would show up with green and black colors (like the photos in the post) but now it appears if i move the nav volume, regardless if i have any materials beside the base material :/ It would be so nice if Epic would fix this, or if anyone got a solution to it.

        Comment


          #5
          If you are using substance materials they won’t work, try changing the master material to be based on jpg, png, tiff and using same format for the texture... they work but I face a problem with the pixel resolution, sometimes they look great some other cases they look horrible pixelated, I have tried different resolution, format, change the static mesh, and nothing, still trying to find what it is

          Comment

          Working...
          X