Announcement

Collapse
No announcement yet.

adding displacement feature to material - mesh starts flickering

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

    adding displacement feature to material - mesh starts flickering

    So, Ive basically followed a couple of tutorials about adding a displacement map and I created my own material but my end result was a flickering shader.

    I've decided to try and break down the problem so i replaced the material and tried a default one from a starter content pack. It worked fine. After swapping out the maps individually, I found out that when i left my height map in the slot the flickering started again. So i said okay, then there's something wrong with the height map in general and not the entire material. One thing i realised is that the flickering is happening from certain camera angles only. The camera angles differ every time i restart the editor so there is no exact angle.

    - tried enabling forward shading. nothing
    - copied the same exact settings of my displacement map texture to that of the starter content one. nothing
    - tried changing mipmap values maybe it was something to do with that. nothing
    - tried removing the specular node from the materiel, maybe it had something to do with that. nothing

    https://gyazo.com/1222aa62845960e6990abc30946532c9
    https://gyazo.com/6a48b749a6d6d9a38a254c38ff11659c - here are a couple of gifs of what it looks like

    I've been researching about this for a while now and no one seems to have an answer or a reason as to why this happens.

    Any help would truly be appreciated. Thanks
    Last edited by DrEffekt; 02-23-2020, 07:33 PM. Reason: Edit: https://www.youtube.com/watch?v=1GkS9-94k80 this was the tutorial, which found pretty useful until the block. I see it's happened to other people and yet no answer.

    #2
    FIX: increase bounds of mesh! and adjust displacement amount accordingly!

    Comment

    Working...
    X