Announcement

Collapse
No announcement yet.

Custom Map Textures Missing on Dedicated Server - Fine in Singeplayer, Easy Fix??

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • replied
    Honestly it sounds like you should be running a total conversion. It would probably save you a lot of headaches.

    Leave a comment:


  • replied
    So after fixing the textures everything was looking great on the Dedicated Server, then I realized I did the same wrong duplicating method with my Ground Rocks that you pick up. Fixed those, but now I'm having those weird Query Errors when trying to join the server. Not sure if this is completely new or something different but it's definitely holding back the completion of the Online version of this map. Next time I'll test online the whole time >.<

    This whole duplicating thing was such a bad idea, don't do it!!!!


    The Server Query connecting Error was due to trying to host the outdated Mod Version, best advice I can give when hosting a Mod is to just download the exact copy of the folder from your client machine to your Dedicated Machine

    Now a new problem. . . invisible rocks, lol ahhh troubleshooting!
    Last edited by Dadmin; 11-01-2015, 10:00 PM.

    Leave a comment:


  • replied
    Big learning curve for sure!

    Leave a comment:


  • replied
    There's so much depth to this program it can be incredibly confusing at times, You're the greatest!

    Leave a comment:


  • replied
    No problem! I'm pretty new to ADK so I'm glad I was able to help you out

    Leave a comment:


  • replied
    I could hug you right now, you're a genius! I'm able to repath the textures to the correct layers in the right path. I can't thank you enough right now for helping me figure this out. Thank you Thank you Thank you! Now I just need to do this for 8 more terrains!

    Leave a comment:


  • replied
    Originally posted by Dadmin View Post
    Hmmm, so a possible fix would be to try and select the texture I'm using but in the correct file path since it's not a modified asset? Then try using the correct pathed textures which might involve completely retexturing the map but if that's what it takes I'll do it.
    I would think you should just be able to point your landscape material to the default one /Game/PrimalEarth/Environment/Landscape/Mat_TheIslandWithMasks_Inst

    Leave a comment:


  • replied
    Thanks so much for the help, I'll give the new texture a try and see if that does anything. . . Be back with results!

    Leave a comment:


  • replied
    Originally posted by Dadmin View Post
    Hmmm, so you didn't have to duplicate that texture? You just used it from the PrimalGameData Directly?

    (Thanks again for helping)
    I missed this but yes, you only need to copy files you modify.

    Leave a comment:


  • replied
    Hmmm, so a possible fix would be to try and select the texture I'm using but in the correct file path since it's not a modified asset? Then try using the correct pathed textures which might involve completely retexturing the map but if that's what it takes I'll do it.

    Leave a comment:


  • replied
    Yeah that's odd that it works on single player but not when installed as a mod.

    You only need to move files into the folder that you modify, not the ones you're just using. For example if you make a custom map and paint it with beach sand texture you only need to have the map files in your mod folder, not the beach sand texture.

    If you said "you know, I like this beach sand but I want it to be a bit darker...." and you modified the beach sand texture you would then need to copy one to your mod folder, edit that one, and reference it.

    Eg, Copy beach sand texture to mod folder -> name texture file TuskonysBeachSand -> edit new texture -> paint terrain with reference to TuskonysBeachSand

    But I don't know if having extra files in your mod folder will effect the outcome of the map cooking.

    Leave a comment:


  • replied
    Hmmm, so you didn't have to duplicate that texture? You just used it from the PrimalGameData Directly?

    (Thanks again for helping)

    Leave a comment:


  • replied
    Hmmm. . . Well how I made my texture for my terrain was basically by duplicating Mat_TheIsland as well as TheIsland_Mat_Hole_Inst or w.e texture and placing it in the content folder within my mod folder that I made, then selecting those from within my own content folder as the source of the painted material, I also took each of the 22 materials and placed them into my content folder. . . Maybe this was more than needed? I just think it's odd that it works in SinglePlayer or even Host Non Dedicated Session with Textures.
    Last edited by Dadmin; 10-31-2015, 09:56 PM.

    Leave a comment:


  • replied
    For what it's worth these are my stock settings:

    Leave a comment:


  • replied
    So now I'm able to at least use that ARK Server Manager Tool without Query issues but yet again the same issue with the Terrain Textures is still an all Alpha Grey world. . . I'm wondering if maybe there's a specific Level LOD that I have to use or if there's a certain check box for painted layers maybe something along those lines. I'm starting to think it must have something specifically to do with Networking/Dedicated Servers I just can't figure out what exactly.

    Leave a comment:

Working...
X