Announcement

Collapse
No announcement yet.

No sound plays with the UE 4 intro movie

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

    No sound plays with the UE 4 intro movie

    As the editor appears to only accept .mp4, I converted the .mov file to a .mp4.

    The movie plays fine, but the music that comes with it does not play.

    Does anyone have any suggestions to remedy this?

    WIP Thread

    #2
    I wonder if it is because of this conversion that it's unable to read the audio correctly. This is not an area I've had much experience with, but maybe try outputting the video directly into a .mp4 if at all possible?

    I'd also suggest making sure that there isn't a Boolean somewhere on the videos settings that enables or disables sound. You've probably already checked that, but just in case.

    I have a feeling its the conversion process nuking your audio from the video though to be completely honest.

    Comment


      #3
      Are you running it as an actual movie or as a media texture inside the game? There are multiple different audio formats that you can have within an mp4 (also mov and mp4 are exactly the same thing, just change the filetype directly and it will still work), commonly with mov since it's an apple version of the mp4 codec they will have AAC audio which unreal wont play. Since I normally work with multiple media assets inside a game I actually just split out the audio and video and get them to play at the same time through blueprints. I have found this to be the most foolproof way to make sure they go correctly as I have issues with the audio on my windows 10 machine too.

      Comment


        #4
        Originally posted by ZoltanJr View Post
        Are you running it as an actual movie or as a media texture inside the game? There are multiple different audio formats that you can have within an mp4 (also mov and mp4 are exactly the same thing, just change the filetype directly and it will still work), commonly with mov since it's an apple version of the mp4 codec they will have AAC audio which unreal wont play. Since I normally work with multiple media assets inside a game I actually just split out the audio and video and get them to play at the same time through blueprints. I have found this to be the most foolproof way to make sure they go correctly as I have issues with the audio on my windows 10 machine too.
        I am playing the .mp4's as startup movies.

        One problem I discovered was that, as above, the conversion process removed the audio. However, a converted file with audio does not play at all.

        Research on the web seems to indicate that UE4's MoviePlayer is very picky.

        I'll try changing the extension of the original as you suggest.

        Thanks all, for the suggestions.

        WIP Thread

        Comment


          #5
          Movies with sound (tested) do not play at all.
          Only the logo movie without sound will show up.

          Any other ideas?

          WIP Thread

          Comment

          Working...
          X