Announcement

Collapse
No announcement yet.

Blueprint Looping Sound Problem

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

    Blueprint Looping Sound Problem

    Hi I'm going to let you know I'm not an expert on Blueprints, and what I want to accomplish seems fairly simple, but I'm just not smart enough to figure it out. Below is an image of my blueprint, and I want a sound to play initially when you click play, then I want to play the same exact sound one second before the first one finishes, so we have a never ending loop of ambiance. However when I play the blueprint it does not work. Please help

    Click image for larger version

Name:	96bc742bd4.png
Views:	1
Size:	142.2 KB
ID:	1138883
    Last edited by SammVarnish; 09-26-2014, 10:50 PM.

    #2
    heya
    I'm looking to do the same thing, and so far my solution looks like this:



    So my sound is exactly 10 seconds long, and I'm attempting to crossfade in the last 2 seconds of the playing sound, therefor the delay is set to 8 seconds before triggering the sound again.

    The crossfade is not elegant, and I've been fighting with the sound mixer blueprint all morning to get a proper fade in and fade out without much luck. I will however post my results if I figure that out!

    A workaround could be to set the fade in and fadeout on the wavefile itself using something like Audacity or Reaper etc.



    I hope this helps
    Last edited by Inveracity; 09-27-2014, 04:55 AM. Reason: typos
    christopherbaklid.com
    beardfist.com

    Comment


      #3
      Originally posted by Inveracity View Post
      heya
      I'm looking to do the same thing, and so far my solution looks like this:



      So my sound is exactly 10 seconds long, and I'm attempting to crossfade in the last 2 seconds of the playing sound, therefor the delay is set to 8 seconds before triggering the sound again.

      The crossfade is not elegant, and I've been fighting with the sound mixer blueprint all morning to get a proper fade in and fade out without much luck. I will however post my results if I figure that out!

      A workaround could be to set the fade in and fadeout on the wavefile itself using something like Audacity or Reaper etc.



      I hope this helps
      Thanks dude, it worked! Also, I faded my beginning and end so it sounds perfect without any pauses or loud sounds. Fading is the way to go I guess.

      Comment


        #4
        excellent, glad I could be of help!
        christopherbaklid.com
        beardfist.com

        Comment

        Working...
        X