Announcement

Collapse
No announcement yet.

Problem with [OnlineSubsystem]

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

    Problem with [OnlineSubsystem]

    Right, to start off i am currently developing a battle royale game that will of course have players joining the same session as other players when a game is being hosted. This is the basic setup of the battle royale. For some reason and i will have screenshots below, my code seems to be fine but when i for example have player 1 click play to start hosting a game, then have player 2 to click play so player 2 can join player 1 it will not work. The player 2 will start its own game and im not to sure why. I have tried pretty much everything you can think of. From debugging to actually packaging the game to exe and running it as admin to see if my firewall is blocking it. Please help me figure out why i am not able to use the simple [OnlineSubsystem]

    The OnlineSubsystem code i did for the DefaultEngine.ini is here:

    [OnlineSubsystem]
    DefaultPlatformService=Null



    #2
    as far as i have tested and to work, that code above will only allow lan, and you probable need to turn your firewall as you test it.
    as steam goes, your online subsystem code is off. i will dig up old project or you can check this out

    here pyro dev videos

    its not perfect but does work, do you have a second pc to test from?

    Comment


      #3
      Originally posted by Oleman420Lova View Post
      as far as i have tested and to work, that code above will only allow lan, and you probable need to turn your firewall as you test it.
      as steam goes, your online subsystem code is off. i will dig up old project or you can check this out

      here pyro dev videos

      its not perfect but does work, do you have a second pc to test from?
      see i heard about the subsystem for steam but i do not have a 2nd computer to test it on.

      Comment

      Working...
      X