Announcement

Collapse
No announcement yet.

AI getting stuck

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

    AI getting stuck

    Hi,
    I have some enemies spawning which move to my character to attack.

    They get stuck in areas such as the screenshot below, whilst my character can walk straight past.
    I copied my character and used it for the enemy so the settings are the same so why is this happening?

    Click image for larger version

Name:	stuck.png
Views:	1
Size:	111.0 KB
ID:	1208330

    Thanks

    #2
    It looks like your characters are stuck on each other?
    Or is it the character in the top-right that's stuck?
    Are you using Navmesh and SimpleMoveTo and CharacterController for the enemies?
    What does display-navmesh show?

    Comment


      #3
      That's just where they are piling up, i removed the trees from the game and they still get stuck in the same area, plus a few other areas.
      Using Navmesh and simple move to actor,

      Comment


        #4
        Does this only happen when two of the enemies are colliding with each other? Or does it just stop even by themselves when they reach that point?

        Comment


          #5
          So I figured out how to see the area the AI can walk in, the area they was sticking isn't walkable for them.
          I've had a play with the settings but can't seem to make much progress, how can i make the areas walkable such as inside the building?
          Added a pic and circled a few spots they were getting stuck on after spawning for reference

          Click image for larger version

Name:	stuck2.png
Views:	1
Size:	250.5 KB
ID:	1122121

          Comment


            #6
            Make the walkable areas wider.
            Make sure that the navmesh generation block is tall enough to encompass the top of the walkable area.

            Comment


              #7
              Can this be done with a setting or am i required to redesign the map? thanks

              Comment


                #8
                I have changed navmesh settings and decreased the cell size and agent radius which puts the green lines everywhere I'm needing them to go, but if i decrease my enemy character radius they still won't fit? Seem to be missing something

                Comment

                Working...
                X