Announcement

Collapse
No announcement yet.

HTML5 Build has no Sound

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

    HTML5 Build has no Sound

    I have an application which loads WAV-files at request from a specific folder
    and either set this wave object to an Audio Component to a Character or call "play at location".

    This works in preview and on windows/mac native build.

    However, if it's exported to HTML5, there's no audio, and no error in the console.


    Cross checked with the default project (Chair's), the ambient sound is not here in html5 build and with Flappy Bird - also no sound.

    Any clue?


    #2
    There's a lot more information you'll want to specify to get help.

    Recent releases of HTML5 should be using the new audio mixer backend and we have tested it

    Comment


      #3
      Originally posted by Minus_Kelvin View Post
      There's a lot more information you'll want to specify to get help.

      Recent releases of HTML5 should be using the new audio mixer backend and we have tested it
      Dear Minus_Kelvin

      What more information do you need?
      I just tested again with 4.18 & default empty blueprint project (two chairs), which contains a AmbientSound Source by default.
      Works on windows build/play, but not on export for Nightly/Firefox/Chrome.

      Comment


        #4
        Does audio work in general on HTML5, or only your loaded .wav files?

        Also, I'm not a web developer, but you can't load files from your local disk into a web browser, in general.

        Have you tried publishing using the new audio mixer backend?

        Comment


          #5
          Originally posted by Minus_Kelvin View Post
          Does audio work in general on HTML5, or only your loaded .wav files?

          Also, I'm not a web developer, but you can't load files from your local disk into a web browser, in general.

          Have you tried publishing using the new audio mixer backend?
          Audio does not work. Not even in the FlappyBird Project from Unreal.
          It does not matter if it's generated sound or a loaded wav.



          Comment


            #6
            As workaround I send a event over emscripten to the Application itself (which contains the UnrealBuild within an electron environment) to play the audio from there, and this works

            Comment


              #7
              Is this still an issue? I have no sound in my HTML build and would be nice to know if I messed up something or it's a bug.
              Portfolio

              Comment


                #8
                Daniel Inversini , Minus_Kelvin, Fisher007 I am also trying to play audio on HTML5 on 4_20. Not only audio, but also movies with the videotexture. I seem to be missing something. Is it possible to play audio (wav) at all on HTML5? and video? Is there any howto/tutorial somewhere? Thank you

                Comment

                Working...
                X