Announcement

Collapse
No announcement yet.

Android multiplayer wlan: Android as host device problem

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

    #31
    4.22.1 is out now. Has anyone tested this yet?
    I still have trouble My device hosted localhost session with ip is 127.0.0.1

    Comment


      #32
      can someone please test it? in 4.21 the phone ip is given wrong and it doesn't join please someone test it and tell us

      Comment


        #33
        Working on that as well. Trying to run either two Android phones MP, or one Android client with Win server.

        Comment


          #34
          Originally posted by anton.katkov View Post
          4.22.1 is out now. Has anyone tested this yet?
          I still have trouble My device hosted localhost session with ip is 127.0.0.1
          Hey all ran across this thread digging for days while facing the exact same issue in 4.21.

          So as we were testing multi-platform capabilities we kept getting 127.0.0.1 issues on the android devices. I saw this thread and then tested in 4.22.1.

          So some things broke for us in the update but I can confirm that it seems to at least connect android to android in this version. The 127.0.0.1 issue seems resolved but it does leave us with some tough decisions dealing with a full conversion as it creates unknowns late in our cycle.

          Wanted to let you all know- Good luck!

          Comment


            #35
            Hi,

            Tried on 4.23 beta 6, still the same error 127.0.0.1
            Anyone with a workaround ?
            Last edited by LaurentLKO; 08-16-2019, 08:27 AM.

            Comment


              #36
              It still creates the host with the local IP adress on my S8. I'm using 4.23. Is this bug still around or am I doing something wrong?

              Comment


                #37
                4.23. When Host game on S8, can join from PC. If host game on PC, cannot join from S8.

                Comment


                  #38
                  Originally posted by aussieburger View Post
                  Here's a brief step-by-step for how I got it working. PS: I'm not a C++ programmer either and while the end result of these steps is it all works via blueprints, you do need to mess around with visual studio unfortunately:
                  1. link your unreal and github account as per: https://www.unrealengine.com/ue4-on-github
                  2. download the zip source code of the engine: https://github.com/EpicGames/UnrealEngine/tree/4.10
                  3. have Visual Studio express installed
                  4. exact zip and run setup (will take ages)
                  5. run GenerateProjectFiles.bat as admin
                  6. open UE4.sln which will open UE4 source in Visual Studio
                  7. Build windows 64 | Development Editor (will take ages)
                  8. replace the two whole files from the pull request: https://github.com/EpicGames/UnrealE...ull/1820/files
                  9. Build Android | Development (will take ages)
                  10. Build Android | Shipping (will take ages)
                  11. Now you can open your freshly built engine with the fix in place. Located: \Engine\Binaries\Win64\UE4Editor.exe (it will take absolutely ages the first time you open and do anything)


                  For all that building stuff you can find documentation from Epic games on how to do it on this link: https://github.com/EpicGames/UnrealEngine/tree/4.10

                  I actually used branch 4.9 however all branches should work in theory

                  Annoying we need to do this - hope Epic can give feedback on putting the fix in for all!
                  i cant get to links of github , i have linked my account but its not working

                  any one solve hosting on android devices plz help

                  thx all

                  Comment


                    #39
                    Originally posted by hossamxnowiser View Post

                    i cant get to links of github , i have linked my account but its not working

                    any one solve hosting on android devices plz help

                    thx all
                    I just checked the git links are definitely still working fine. Epic hosts all of their source code there! Double you checked you linked the correct account as per the instructions here:
                    https://www.unrealengine.com/ue4-on-github
                    logout and log back into github?

                    PS: this workaround should in theory only be required for versions before 4.12...
                    Headgear - VR/AR solutions

                    Comment


                      #40
                      Something for 4.24? 4.23 returns localhost during session connection

                      Comment


                        #41
                        Now on 4.24.3 it only can join by "open my.local.ip.address" sometimes. Doesn't work most times. Never figured out why. Anyone know anything?!!

                        Comment

                        Working...
                        X