Announcement

Collapse
No announcement yet.

Android mesh problem

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

    Android mesh problem

    Hello

    I have a problem when playing my game on a android device. Some meshes are invisible , they have shadow and collision, but are not visible . All meshes are static. I Have 176.000 triangles on all scene.

    We can se better in the screenshots below

    One is a engine screenshot, and the other, Android device screenshot.
    Attached Files

    #2
    Ok in order to trouble shoot the issue, I would suggest two things:

    1- create a map but with at least half the triangle count (I know that you are below the max (500K) but if there are too many at once in the camera view, it might be an issue.
    2- run ddms.bat and load your game to see if there's not an error popping up.

    hope this gives you a lead on the issue.
    The Hangar Studio - Video Game Studio

    An I for an I
    (Imagination equals Innovation)

    Comment


      #3
      Originally posted by maparizeau View Post
      Ok in order to trouble shoot the issue, I would suggest two things:

      1- create a map but with at least half the triangle count (I know that you are below the max (500K) but if there are too many at once in the camera view, it might be an issue.
      2- run ddms.bat and load your game to see if there's not an error popping up.

      hope this gives you a lead on the issue.
      Hello maparizeau

      thanks for the tips, actually , after some testing , I realized that the problem is related to version 4.8 .

      I got this result by creating a level at 4.7 and importing the same meshes who was in trouble, and normally opened on Android and iOS.

      Second step , I imported this scene to 4.8 , the meshes worked, but with a different shade of quality.

      2 screenshots below , the two are drawn in Ipad , the difference in quality in the shade believe it is caused by some different setting from the egine 4.8

      The funny thing is that if I import the meshes 4.7 to 4.8 , they work with this problem in the shade.

      But if I import the files .fbx only in 4.8 ,I have this problem of invisibility .

      ENGINE 4.7

      Click image for larger version

Name:	IMG_0016.jpg
Views:	2
Size:	204.9 KB
ID:	1080756


      ENGINE 4.8

      Click image for larger version

Name:	IMG_0014.jpg
Views:	2
Size:	188.6 KB
ID:	1080757

      Comment


        #4
        that is weird because I re-imported everything in 4.8 instead of upgrading and I have no issues what so ever... I would even say that everything is better then before.

        Are you're settings the same in 4.7 and 4.8 as far as engine scalability, material quality, preview rendering (all found under Settings button when on the level viewport). Alos, do you have the same settings in target hardware in your project settings?
        The Hangar Studio - Video Game Studio

        An I for an I
        (Imagination equals Innovation)

        Comment

        Working...
        X