Announcement

Collapse
No announcement yet.

[Community Project] WIP Weather & Ocean Water Shader

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • replied
    What's the status about shader support for linux?

    Leave a comment:


  • replied
    Hello Everyone!
    Me and my colleagues wanted to say thanks and show you the end result of our project that this plugin made possible.
    Great work and many thanks to everyone involved!!
    Homepage link
    http://berge.io/lysekil
    Vimeo link
    https://vimeo.com/182999782
    Youtube (Finale of the race)
    https://www.youtube.com/watch?v=Ad91cVuVJOM&t=22338s

    Leave a comment:


  • replied
    I'd like to add that I solved my issue by tweaking not the light but the atmospheric fog. Not sure why that was an issue but I'm guessing it cut off the rendering of a reflection somewhere. Not the most scientific explanation but there it is none the less!

    Leave a comment:


  • replied
    Awesome, thanks!
    Got everything working, once.
    Everytime the editor tosses me a "this was built with another version" error on the plugin and then attempts to rebuild. The rebuilds always fail in the end and i cant open the project without deleting the plugins folder. I am using 4.14.1 source so im not sure what the issue is. I get it all running again after deleting the plugins folder. The initial load works 100% of the time, i can add water, do whatever, all runs perfectly. Until i close and re-open, then, suddenly the build fails on the plugin.

    Leave a comment:


  • replied
    Originally posted by dazuk1978 View Post
    How do we 'start from a fresh git clone' please?
    Originally posted by Angrytoilet View Post
    fairly sure this has been asked a number of times by several people. Not 1 person can answer?
    Okay... Here we go, the super basic version tutorial:

    1) Download and install this: https://desktop.github.com/

    2) Open this page: https://github.com/TheZoc/OceanProject (this is my fork of the original project, with fixes that allows it to run in UE 4.14. I've already submitted a pull request - i.e.: update the main project with my changes)

    3) Click on the "Clone or Download" green button, on the right

    4) On the small pane that opens in Step 3, choose the option "Open in Desktop"

    5) Clone it (aka: download it) using the GitHub Desktop application downloaded on step 1

    6) Done, you have the latest project with UE4.14 fixes!

    Originally posted by Angrytoilet View Post
    Assuming we are downloading the "4.12" thats posted in GitHub with the latest changes *X amount of days ago* ? Falls under 4.12 version of UE but has the latest changes. Downloading that, 100% fail when even loading my project (errors are in the plugins folder).
    https://github.com/TheZoc/OceanProject - The fixes for UE4.14 are here

    Leave a comment:


  • replied
    Originally posted by Zoc View Post
    I just tested, it's working here. Start from a fresh git clone.

    Also, check the link I posted in the previous reply.
    Assuming we are downloading the "4.12" thats posted in GitHub with the latest changes *X amount of days ago* ? Falls under 4.12 version of UE but has the latest changes. Downloading that, 100% fail when even loading my project (errors are in the plugins folder).

    Leave a comment:


  • replied
    Originally posted by dazuk1978 View Post
    How do we 'start from a fresh git clone' please?
    fairly sure this has been asked a number of times by several people. Not 1 person can answer?

    Leave a comment:


  • replied
    For 4.14 version the galleon lost its camera function... now the camera goes to the sky instead of circling the player when on sailing mode. How can I fix that?

    Leave a comment:


  • replied
    Hey everyone! First and foresmost thank you for this amazing piece of shader, phenomenal effort!
    Now for my question. How is it that in my project the transition point of the water looks so awkward and discolored? it's like the closeup water has more color than it should. It appears as a full circle. If you tilt the camera to look straight down and move up. Eventually it becomes smaller as you move up and dissapears at a great distance.

    Something to do with some mid range shader stuff?
    Thankful for any help regarding this issue.

    EDIT: I've come to the conclusion it is somehow connected to lighting. As it can be seen in daytime and not at night. (rotating SunLight) - DirectionalLight. It also goes away if I tune the intensity of the light down to 0.
    Will experiment some more.

    (Running 4.13.2)
    Click image for larger version

Name:	AwkwardTransit.png
Views:	1
Size:	908.8 KB
ID:	1119955
    Last edited by Mireneye; 12-13-2016, 03:16 PM.

    Leave a comment:


  • replied
    Someday the plugin to upload to the marketplace? It would be easier to handle

    Leave a comment:


  • replied
    Originally posted by Zoc View Post
    This is not a big problem. Just create an empty folder and this Warning will go away.



    You will need to look at your log file to see what's wrong and fix the build.


    In which route? Could you give an example please

    Leave a comment:


  • replied
    little help here ...

    using 4.14.1 github UE
    pulled the "4.12" version of the ocean plugin (the latest branch is listed as 4.12)
    copy: plugins to plugins and ../content/ocean
    refuses to build for some reason. As soon as i launch solution to load the editor (my project) it complains the entire time about the plugin (the .dll in the binary folder)
    little help on getting this thing installed properly? Im sure its on my end with me not knowing 100% what im pulling. I guess i got used to selecting my build, repssing download ZIP and using that ... since there is no option for that, im a little confused.

    thanks!

    Leave a comment:


  • replied
    Originally posted by UnmeiNoAkaiito View Post

    [ATTACH=CONFIG]120996[/ATTACH]

    I used the link that sent me, Import to my main project as the page specifies it And this happened this time
    This is not a big problem. Just create an empty folder and this Warning will go away.

    Originally posted by UnmeiNoAkaiito View Post
    [ATTACH=CONFIG]120993[/ATTACH]
    You will need to look at your log file to see what's wrong and fix the build.

    Leave a comment:


  • replied
    Originally posted by Zoc View Post
    I just tested, it's working here. Start from a fresh git clone.

    Also, check the link I posted in the previous reply.

    Click image for larger version

Name:	1.PNG
Views:	1
Size:	65.4 KB
ID:	1119868

    Click image for larger version

Name:	2 xD.PNG
Views:	1
Size:	43.4 KB
ID:	1119869

    I used the link that sent me, Import to my main project as the page specifies it And this happened this time

    Leave a comment:


  • replied
    Originally posted by dazuk1978 View Post
    [ATTACH=CONFIG]120972[/ATTACH]
    I just get this every time I try to load the level. This is after downloading the 14.4 branch and putting the Plugin folder into the level folder.
    Man, you're not putting plugins into "level folder", but "project folder". I hope you just just incorrect word for project

    Perhaps config file still points to some older version. Try this
    1) Remove plugin folder.
    2) Open .uproject file with text editor. Remove section of OceanPlugin.
    3) Just put fresh plugin to your project. If plugin wouldn't detected automatically, just enable it in project settings. Editor should write fresh section to .uproject file.

    Leave a comment:

Working...
X