Announcement

Collapse
No announcement yet.

Advanced Sessions Plugin

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

    Curious, we had a similar issue and I sent that project to Mordentral hoping he might spot whether it was an error on my part - or some bug, maybe your project suffered a similar fate as mine had?

    I was on 4.11.2 when it happened to my project, so I decided to upgrade to 4.12.3 and in doing so made a new empty project and mine started working again as well.

    Comment


      I think we'll never know the source of this problem. But this is a very strange bug. By the way, I think it would be great if Mordentral will make a blueprint functions to interact with the Steam stats. Because I spent few weeks for that and still have a some troubles.

      Comment


        Out of curiosity, before your issue began to occur - had you been adding/removing plugins shortly before?

        My project just started acting up again, it wouldn't connect to Steam when launching as a Standalone anymore. All I can really think of is that yesterday I took a look at eXi's sound visualization plugin - but later removed it after having tried it a bit. I'm thinking maybe that could have corrupted it?

        It however seems like removing Binaries, Intermediate and Saved fixed the issue. It now connects to Steam when launching as a standalone. Mordentral said it seemed like some binaries were corrupted in the project I sent him earlier, so I guess he was right. Now I just need to figure out what actually breaks it so I can avoid it in the future.

        Really all I remember doing as of lately is;

        1. Checked out eXi's sound visualization plugin, later removed it.
        2. Worked with some logic in one of my gamemodes.
        3. Playtested in a different environment - use separate processes, launch as a listen server.

        I'll see if I can reproduce it

        Edit: Reproduction successful, at least in my case.

        1. Untick Use Single Process
        2. Change Editor Multiplayer Mode to Play as Listen Server
        3. Change Number of Players to 2
        4. Play and then close the game.
        5. Revert the settings back to default; Use Single Process.
        6. Steam no longer connects when launching as standalone, removing the folders Binaries, Intermediate and Saved is necessary to fix it.

        Not sure if it's logical why this happens, but it's a 100% reproducible issue with my project which is unfortunate as I found playtesting in the above environment to be the most "accurate". However, I now know what causes it and how I can fix it.
        Last edited by Dealman; 07-03-2016, 02:19 PM.

        Comment


          Originally posted by Dealman View Post
          Out of curiosity, before your issue began to occur - had you been adding/removing plugins shortly before?

          My project just started acting up again, it wouldn't connect to Steam when launching as a Standalone anymore. All I can really think of is that yesterday I took a look at eXi's sound visualization plugin - but later removed it after having tried it a bit. I'm thinking maybe that could have corrupted it?

          It however seems like removing Binaries, Intermediate and Saved fixed the issue. It now connects to Steam when launching as a standalone. Mordentral said it seemed like some binaries were corrupted in the project I sent him earlier, so I guess he was right. Now I just need to figure out what actually breaks it so I can avoid it in the future.

          Really all I remember doing as of lately is;

          1. Checked out eXi's sound visualization plugin, later removed it.
          2. Worked with some logic in one of my gamemodes.
          3. Playtested in a different environment - use separate processes, launch as a listen server.

          I'll see if I can reproduce it

          Edit: Reproduction successful, at least in my case.

          1. Untick Use Single Process
          2. Change Editor Multiplayer Mode to Play as Listen Server
          3. Change Number of Players to 2
          4. Play and then close the game.
          5. Revert the settings back to default; Use Single Process.
          6. Steam no longer connects when launching as standalone, removing the folders Binaries, Intermediate and Saved is necessary to fix it.

          Not sure if it's logical why this happens, but it's a 100% reproducible issue with my project which is unfortunate as I found playtesting in the above environment to be the most "accurate". However, I now know what causes it and how I can fix it.
          Just delete the Project/Saved directory, it saves your last settings and can get in the way sometimes of using new settings (was killing some of my VR experiments).


          Consider supporting me on patreon

          My Open source tools and plugins
          Advanced Sessions Plugin
          VR Expansion Plugin

          Comment


            Originally posted by mordentral View Post
            Just delete the Project/Saved directory, it saves your last settings and can get in the way sometimes of using new settings (was killing some of my VR experiments).
            Got ya, you reckon this could be what messed up my previous project? Or did that thing just get possessed or something? :P

            Comment


              It probably is what messed up your previous one yea, some of the settings get "stuck" on in saved and even make it through to packaged builds.


              Consider supporting me on patreon

              My Open source tools and plugins
              Advanced Sessions Plugin
              VR Expansion Plugin

              Comment


                Hi,

                Love the plugin, everything works perfectly. I was wondering if this adds any support for multiple voice channels within a session?

                Comment


                  Originally posted by RolexRage View Post
                  Hi,

                  Love the plugin, everything works perfectly. I was wondering if this adds any support for multiple voice channels within a session?
                  Nope, but you can fake it by muting and unmuting / registering and unregistering players.


                  Consider supporting me on patreon

                  My Open source tools and plugins
                  Advanced Sessions Plugin
                  VR Expansion Plugin

                  Comment


                    Awesome plugin, is there any way to add support for finding out whether a certain (steam) playerID is VAC-banned or not? The Steamworks documentation tells us we should look for it ourselves in the game, I'm not sure how to though and it's not currently supported in the plugin.

                    Have a nice day regardless!

                    Comment


                      Hello,

                      We have been using Advanced Sessions for some time now (since about 4.10). With 4.12, our project seems to no longer find any sessions, join sessions through steam invites, or anything (it was all working before 4.12).

                      I've noticed that the last posted version was for 4.12.3, though your changelog mentioned 4.12.4. Is there an issue with 4.12.5 or the plugin that caused it to break? Or any particular reason why it would stop working? We've checked our configuration files and everything is as it should be, so any suggestions would be helpful.

                      Comment


                        Originally posted by patience View Post
                        Hello,

                        We have been using Advanced Sessions for some time now (since about 4.10). With 4.12, our project seems to no longer find any sessions, join sessions through steam invites, or anything (it was all working before 4.12).

                        I've noticed that the last posted version was for 4.12.3, though your changelog mentioned 4.12.4. Is there an issue with 4.12.5 or the plugin that caused it to break? Or any particular reason why it would stop working? We've checked our configuration files and everything is as it should be, so any suggestions would be helpful.
                        We used to have a similar issue, but after I learnt what was causing our issue(me playtesting using separate processes) we found out that removing the Saved folder fixed the issue for us. While I'm not on 4.12.5 myself yet, it could be worth a try perhaps.

                        Maybe it's just a healthy thing in general to remove that folder and have it re-generate from scratch every now and then...

                        Comment


                          Yeah it works fine for me in 4.12 (all versions), I am compiling the 4.12.5 version right now actually.

                          *Edit* 4.12.5 uploaded
                          Last edited by mordentral; 07-11-2016, 03:46 PM.


                          Consider supporting me on patreon

                          My Open source tools and plugins
                          Advanced Sessions Plugin
                          VR Expansion Plugin

                          Comment


                            Originally posted by Dealman View Post
                            We used to have a similar issue, but after I learnt what was causing our issue(me playtesting using separate processes) we found out that removing the Saved folder fixed the issue for us. While I'm not on 4.12.5 myself yet, it could be worth a try perhaps.

                            Maybe it's just a healthy thing in general to remove that folder and have it re-generate from scratch every now and then...
                            This was it, deleting the Saved folder on all machines got it working again. I'm glad it was so simple. Thank you!

                            Comment


                              I am trying to use it for hosting with the "dedicated server" option on PIE. It creates fine the the session with client 1, but i am always getting a timeout with the client 2 trying to join the session (it prints succesfully joined but fails to open level). How should i configure it to open a level with the dedicated server option?. Thanks in advance.
                              Discord: https://discordapp.com/invite/WmQ3pDR
                              Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCkQVJmcV-szXTIySHz4CILw?
                              Twitch: https://www.twitch.tv/alfffffffffff

                              Comment


                                Hello, How can I make filters when searching for session? It has the filters array in ti but I can't set them. I need to filter found sessions by gamemode that is on server.

                                Comment

                                Working...
                                X