Announcement

Collapse
No announcement yet.

Advanced Sessions Plugin

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

    Originally posted by GuacFrog View Post

    The Steam subsystem. I have it pulling the Steam username and friends list successfully. I just can't get it to connect outside of the same network.
    If you are on AppID 480 then it is region locked and you need to switch to the same download region on steam as your friend, or get your own AppID.


    Consider supporting me on patreon

    My Open source tools and plugins
    Advanced Sessions Plugin
    VR Expansion Plugin

    Comment


      Originally posted by mordentral View Post

      If you are on AppID 480 then it is region locked and you need to switch to the same download region on steam as your friend, or get your own AppID.
      Interesting. I will give this a shot and let you know how it goes. Thanks for the advice!

      Comment


        Originally posted by mordentral View Post

        If you are on AppID 480 then it is region locked and you need to switch to the same download region on steam as your friend, or get your own AppID.
        I have another question relating to this plugin. I created a new 4.23 project and the steam subsystem works in a standalone game (I can get the steam username) but when I package the game for windows 64, I get a fatal error when calling any blueprint method included with your plugin (such as get player name, or create advanced session). Any idea why? I followed the instructions closely.

        I want to fix this fatal error first so that I can test the game on a friends computer (to fix my earlier problem of download region differences).

        Comment


          Originally posted by mordentral View Post

          If you are on AppID 480 then it is region locked and you need to switch to the same download region on steam as your friend, or get your own AppID.
          Sorry for the lack of details. Here is the log file.
          Attached Files

          Comment


            My file directory for the plugins is as follows :
            ProjectRoot/Plugins/AdvancedSessions/AdvancedSessions
            ProjectRoot/Plugins/AdvancedSessions/AdvancedSteamSessions

            Perhaps I should move both of those directories directly into the Plugins folder? Although, I'm not sure this would matter since the plugin works in a standalone version.

            Comment


              mordentral Any ideas? Surely I'm not the only one with this issue. I have reproduced it multiple times. It seems that packaging disables the plugin for some reason (at least in 4.23).

              Comment


                Originally posted by GuacFrog View Post
                mordentral Any ideas? Surely I'm not the only one with this issue. I have reproduced it multiple times. It seems that packaging disables the plugin for some reason (at least in 4.23).
                Ah you have a blueprint only project, my 4.23 pre-compiled package was missing some of its binaries.

                I re-uploaded with a fresh build


                Consider supporting me on patreon

                My Open source tools and plugins
                Advanced Sessions Plugin
                VR Expansion Plugin

                Comment


                  mordentral That fixed the problem. Thanks!

                  Now I am attempting to solve the connection problem. My friend won't be online to help me test until later today.
                  However, I threw on a VPN and changed the Steam download region on a different computer on my network (to see if it would have trouble connecting) but it was able to connect to the server on my computer just fine.

                  Which means 1) It can connect because it's on the same network despite the VPN 2) The download region isn't what keeps my friend from connecting. What keeps him from connecting is related to not being on the same network.

                  I'l let you know how the test goes when he get's on later. I'm not entirely confident that it will work.

                  Comment


                    Hello all!

                    I would like to start off by saying thank you to the creator of this plugin, I am really enjoying it.

                    However I have a strange problem, I am able to host games and have others join absolutely fine. But only when steam is not open. When steam is open I load into the level for a split second then the game goes black. I am pretty stumped any help would be greatly appreciated.

                    I am using 4.23 if that helps any.
                    Attached Files

                    Comment


                      Originally posted by BiGiRON1999 View Post
                      Hello all!

                      I would like to start off by saying thank you to the creator of this plugin, I am really enjoying it.

                      However I have a strange problem, I am able to host games and have others join absolutely fine. But only when steam is not open. When steam is open I load into the level for a split second then the game goes black. I am pretty stumped any help would be greatly appreciated.

                      I am using 4.23 if that helps any.
                      Unsure? Sounds like some initialization issue on your camera manager or a bad loading screen. The steam subsystem doesn't actually really do anything after you are loaded into the actual level.


                      Consider supporting me on patreon

                      My Open source tools and plugins
                      Advanced Sessions Plugin
                      VR Expansion Plugin

                      Comment


                        mordentral thanks for responding.

                        I have tested also without the loading screen, same issue though. Could it possibly have something to do with how the plug-in is installed? Just really weird how it works perfectly with steam closed.

                        Comment


                          Originally posted by BiGiRON1999 View Post
                          mordentral thanks for responding.

                          I have tested also without the loading screen, same issue though. Could it possibly have something to do with how the plug-in is installed? Just really weird how it works perfectly with steam closed.
                          No, the plugin doesn't have anything to do with the level loading, check your log for errors.


                          Consider supporting me on patreon

                          My Open source tools and plugins
                          Advanced Sessions Plugin
                          VR Expansion Plugin

                          Comment


                            mordentral thanks for your help, and as it usually goes dumb simple solution. I missed the top line you're supposed to paste into the DefaultEngine.ini. Now it works like a champ!

                            Comment


                              i think you can make some good money by selling this on the marketplace

                              Comment


                                Hey everyone, I am having a problem that I was hoping I could get some help with.

                                I have a project that, suddenly, I cannot connect to other players, whether it be 2 instances on my computer or to my laptop with the same build as me. Strangely, my friend can connect to other instances running on his computer and to my other friend that has the same build, it's just that I cannot connect to other sessions. I went back to previous builds where it was working but still no luck. When I launch the game in a build or as standalone it says im playing "Spacewar" and I can Shift-Tab into steam, but I cannot join sessions. Anyone else have the same problem?

                                Comment

                                Working...
                                X