Announcement

Collapse
No announcement yet.

Advanced Sessions Plugin

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

    Originally posted by Łukе View Post
    I literally did everything I am supposed to and I cant join games or am able to find them when I package my project its really weird since i can in the PIE if anyone is able to help me pm me or something on discord Luke #6261
    Here working fine everywhere. In the Editor Standalone, Dev/Shipping build... Maybe you can try on new project, for example ThirdPersonTemplate...works or not. Also try on another PC, maybe something blocking you to find steam games in the list.

    Originally posted by Łukе View Post
    LAN doesnt even work in standalone
    For Steam + Lan check this:
    https://answers.unrealengine.com/que...ltiplayer.html

    I not try it yet... I have problem too with Steam and Lan games. With Internet games is fine.

    P.S. Can you confirm:
    Example: C:/UNREAL_PROJECTS/ProjectName/Saved/Config/Windows/EditorPerProjectUserSettings.ini you have this line: PlayNetMode=PIE_Standalone ?
    Last edited by theone866; 01-30-2019, 05:20 AM.

    Comment


      Originally posted by theone866 View Post

      P.S. Can you confirm:
      Example: C:/UNREAL_PROJECTS/ProjectName/Saved/Config/Windows/EditorPerProjectUserSettings.ini you have this line: PlayNetMode=PIE_Standalone ?
      Yeah I see the playnetmode thing in the config

      Comment


        A question I am unsure if it has been answered here, but after I create a session as the server, leave and try making a new session, it won't let me do so.

        Any tips? I've even used Destroy Session to see if that was the case and still no luck. Thank you for the plugin btw, it has been key to my current project.

        Comment


          Rolento, I had the same issue and then I closed the editor and started it again and for some reason it worked. I have not idea why though

          Comment


            Hey so I got the plugin to work but for some reason when I package the game the multiplayer does not work. It says this in the logs LogOnlineSession: Warning: OSS: Ignoring game search request while one is pending

            Comment


              Guys please i need help, does this plugin works with Android / iOS devices, can i use it as a Subsystem=Null, just for local play, or you must create a Steam / subsystem with this plugin ?
              i'm about to build an android local game i was stuck at UE limited session properties so i need this badly.. Tank you

              Comment


                I can't connect to dedicated server because unique ID is not valid.

                Why i'm geting this 0 (zero) in front of my id? How can i solve this.


                https://ibb.co/Wx2X7yR



                Thanks


                Comment


                  Originally posted by tahirsle View Post
                  I can't connect to dedicated server because unique ID is not valid.

                  Why i'm geting this 0 (zero) in front of my id? How can i solve this.


                  https://ibb.co/Wx2X7yR



                  Thanks

                  Looks like your dedicated isn't hosting through steam subsystem? As of 4.20 they deny cross platform connections with a unique net id check now.

                  That is the correct steam ID though, I even checked

                  steamID STEAM_0:1:129418019 steamID3 [U:1:258836039] steamID64 76561198219101767 customURL not set profile state public profile created September 19, 2015 name tahirsle
                  Last edited by mordentral; 02-16-2019, 01:27 PM.


                  Consider supporting me on patreon

                  My Open source tools and plugins
                  Advanced Sessions Plugin
                  VR Expansion Plugin

                  Comment


                    How could i check that, is that in DefaultEngine.ini ?

                    How can i solve that? Currently i'm running my server with -log -nosteam arguments, so when i start client, steam is enabled.

                    My current config is:

                    [/Script/Engine.GameEngine]
                    +NetDriverDefinitions=(DefName="GameNetDriver",DriverClassName="OnlineSubsystemSteam.SteamNetDriver",DriverClassNameFallback="OnlineSubsystemUtils.IpNetDriver")

                    [OnlineSubsystem]
                    DefaultPlatformService=Steam


                    [OnlineSubsystemSteam]
                    bEnabled=true
                    SteamDevAppId=480
                    ;GameServerQueryPort=27015

                    [Core.Log]
                    LogStreaming=Verbose
                    LogConfig=Verbose
                    LogProperty=Verbose

                    ;[PacketHandlerComponents]
                    ;+Components=OnlineSubsystemSteam.SteamAuthComponentModuleInterface

                    [/Script/OnlineSubsystemSteam.SteamNetDriver]
                    NetConnectionClassName="OnlineSubsystemSteam.SteamNetConnection"
                    Last edited by tahirsle; 02-16-2019, 01:37 PM.

                    Comment


                      Originally posted by Rolento View Post
                      A question I am unsure if it has been answered here, but after I create a session as the server, leave and try making a new session, it won't let me do so.

                      Any tips? I've even used Destroy Session to see if that was the case and still no luck. Thank you for the plugin btw, it has been key to my current project.
                      This is a bug of Unreal Engine.
                      There is a report about it and as far as I know it's still unresolved.
                      This bug drives me mad, I don't know how to make server play again after the first match is done.
                      Any thoughts from someone?
                      Fantasy Turn-Based Tactical Game
                      STEAM: https://store.steampowered.com/app/9...Arcane_Legacy/
                      IG: https://www.instagram.com/arcanelegacyofficial/
                      FB: https://www.facebook.com/ArcaneLegacy/
                      WEB: http://www.arcanelegacy.com

                      Comment


                        no use OnlineSubsystemSteam,how to get SteamID and account name

                        CSteamID from Player State

                        #include "steam/steam_api.h"
                        #include "steam/isteamuser.h"
                        #include "steam/isteamutils.h"

                        if(PlayerState)
                        {
                        CSteamID TheSteamifiedPlayerID(*(uint64*)PlayerState->UniqueId->GetBytes());
                        }

                        How to add to the project
                        Last edited by yskwork; 02-28-2019, 07:16 AM.

                        Comment


                          Hello, Can I reset achievements in Unreal "Shipping" build? It seems this node: "Write Achievement Progress" works fine with "Progress = 0" only in Unreal "Development" build (for lock ach). And worst... in Shipping, Progress = 0 unlock the achievement, no matter = 100 or 0.

                          Also, what about - node: "Execute Console Command" with "online.ResetAchievements" in "Shipping" build? Is this possible? And finally, can anyone confirm - there is no way to reset achievements in shipping build? What if... a user hack the save game profile file and unlock every achievement?

                          Comment


                            Hello everyone i need you help !
                            I have this error when i created or joined session "[2019.03.06-06.55.33:444][504]LogVoiceEngine: Error: OSS: StartLocalVoiceProcessing(): Device is currently owned by another user"
                            & [Mute / Unmute Remote Talker] Don't work i said false all time ... What is solution ... Thanks !

                            I use UE4 4.21
                            Last edited by R5GAMER; 03-06-2019, 04:12 PM.

                            Comment


                              Hi,I made a project with unreal 4.18 and everything worked fine.
                              But I recently switch to unreal 4.21.(I installed the plugin at the project level and made a blank c++ file for packaging.)
                              For some reason,when I try to connect two PCs with two steam accounts logged in.
                              I can create sessions successfully,but I always find 0 session.
                              It can find sessions when using LAN.
                              But it can't find any using steam.
                              Any solution?

                              Comment


                                Can the 4.21.2 version be uploaded with the 32bit binaries as well, because for some odd reason packaging only generates 64bit despite the whitelist. I tried both editor package and commandline with -targetplatforms=Win32+Win64 and they both do 64 only (this worked well on other plugins). Oh and trying to package AdvancedSteamSessions is always failing because it can't find AdvancedSessions (and it's enabled)

                                Comment

                                Working...
                                X