Announcement

Collapse
No announcement yet.

Point Cloud Plugin

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

    #76
    phoboz I saved .txt from CloudCompare with comma separation and float 0-1 color and it didn't import it looks like this:
    502499.8125000000,6960553.5000000000,0.8699999452,0.639216,0.101961,0
    502499.5625000000,6960553.5000000000,0.8899998665,0.647059,0.105882,0
    502499.5000000000,6960553.5000000000,0.8599998951,0.631373,0.101961,0
    502499.7500000000,6960553.5000000000,0.8599998951,0.631373,0.101961,0
    502499.9687500000,6960554.0000000000,0.8899998665,0.611765,0.0980392,0
    502499.9062500000,6960554.5000000000,0.8599998951,0.623529,0.101961,0
    502499.6562500000,6960554.5000000000,0.8999999762,0.596078,0.0980392,0
    502499.4062500000,6960554.5000000000,0.8999999762,0.658824,0.105882,0

    I then import that text to MeshLab and export as .xyz to remove the RGB and it didin't work either, I change the extension of the .xyz to .txt and it looks like this:
    502000.062500 6960035.000000 39.730000
    502000.062500 6960042.500000 34.419998
    502000.093750 6960056.000000 34.720001
    502000.062500 6960056.500000 34.470001
    502000.031250 6960057.000000 34.400002
    502000.000000 6960057.500000 34.310001
    502000.000000 6960058.000000 33.669998

    Comment


      #77
      Rosium
      Glad I could help

      J.Kimberley
      Looks OK.
      How big is the file - maybe it's just still loading it (especially if you run it from HDD instead of SSD)? Check task manager for CPU usage
      Did you set any reduction settings? Density reduction with values below 1 in particular can massively increase processing times.
      Point Cloud Plugin: Project Website | Forum Thread

      If you need help: join me on Discord

      Comment


        #78
        phoboz
        ​​​​​​​I have a .txt file that I tried first, that had more than 23 million points and took about 40 seconds to import, looks like this:
        -15.621670 8.470015 2.512579 73 81 94
        -15.622311 8.470015 2.522066 73 81 94
        -15.621670 8.468601 2.522066 73 81 94
        -15.621990 8.470015 2.517323 72 80 93
        -15.621990 8.469308 2.522066 73 81 94
        -15.621670 8.469308 2.517323 72 80 93
        -15.622492 8.470015 2.542799 73 79 95
        -15.621670 8.468052 2.542799 72 78 94
        -15.622081 8.469308 2.532433 71 78 94
        -15.622081 8.469033 2.542799 73 79 95
        -15.621670 8.468327 2.532433 71 78 94

        But these other files are only 1-2 million points and I have waited up to half an hour with it not moving past 0% when importing. So I don't know why I can't import these other point clouds

        Comment


          #79
          phoboz could it be the location of the points in space? I will try to recenter it near 0,0,0

          Comment


            #80
            changed density reduction to 1.2 and it got to 43% before seeming to be unresponsive.

            Comment


              #81
              Originally posted by J.Kimberley View Post
              phoboz could it be the location of the points in space? I will try to recenter it near 0,0,0
              It shouldn't be. Well within float capacity.

              Try setting the RGB range manually and/or try loading a small section of it (~100k) using the First/Last Point settings.
              Point Cloud Plugin: Project Website | Forum Thread

              If you need help: join me on Discord

              Comment


                #82
                Originally posted by J.Kimberley View Post
                changed density reduction to 1.2 and it got to 43% before seeming to be unresponsive.
                Try importing without applying Density Reduction.
                Point Cloud Plugin: Project Website | Forum Thread

                If you need help: join me on Discord

                Comment


                  #83
                  If I set the point line range to 0-100000 the file imports but when dragged into the scene there is nothing there.

                  Comment


                    #84
                    Okay it is there, I scaled it down to 0.1,0.1,0.1

                    Comment


                      #85
                      Okay I got it, I have to change the Scale from 100,100,100 to 1,1,1 and it imports within seconds. Guess it was just the scale the whole time.

                      Comment


                        #86
                        phoboz Thanks dude, this is great stuff you're doing here!

                        Comment


                          #87
                          J.Kimberley
                          Haha, sorry, fell asleep

                          I'm planning to add an option to import and handle the data using doubles up until the transformations are applied to avoid any issues with large numbers.

                          Unfortunately, I'm swarmed with other projects at the moment so I'll probably only deal with critical issues, the rest will have to land on the backlog for now.

                          With that said, keep the feedback coming
                          Point Cloud Plugin: Project Website | Forum Thread

                          If you need help: join me on Discord

                          Comment


                            #88
                            @phoboz: importing an xyz point cloud with 0.3.4 (UE4.19.2) hangs at 29%. The same worked fine with the previous version of the plugin. Any idea how can I investigate the problem?

                            Comment


                              #89
                              Originally posted by xN31 View Post
                              @phoboz: importing an xyz point cloud with 0.3.4 (UE4.19.2) hangs at 29%. The same worked fine with the previous version of the plugin. Any idea how can I investigate the problem?
                              0.3.4?

                              Some investigative questions
                              How big is the file?
                              Are you using Density/Noise Reduction?
                              Is the task manager showing activity?
                              Did you try loading a subset of the file (using First/Last Points)?
                              Are you using RGB and if so, did you manually specify the range?
                              Did you change any other default settings?
                              Point Cloud Plugin: Project Website | Forum Thread

                              If you need help: join me on Discord

                              Comment


                                #90
                                Originally posted by phoboz View Post

                                0.3.4?

                                Some investigative questions
                                How big is the file?
                                Are you using Density/Noise Reduction?
                                Is the task manager showing activity?
                                Did you try loading a subset of the file (using First/Last Points)?
                                Are you using RGB and if so, did you manually specify the range?
                                Did you change any other default settings?
                                How big is the file? -> Approx 1.5GB (as said, worked fine in the past)
                                Are you using Density/Noise Reduction? -> Default settings (no density reduction, noise 5)
                                Is the task manager showing activity?-> Yes, 15% all the time
                                Did you try loading a subset of the file (using First/Last Points)? -> Tried after you suggested :-) Here the fun begins. 0->74982 works fine, anything above hangs. Line 74983 looks perfectly ok. I started removing lines from the source file and ended up with a file with only 3 points which still hangs the editor (see test3.txt in attach). Delete the last line and it work, cannot figure why.... 8-/
                                Are you using RGB and if so, did you manually specify the range? -> Yes, Y set to 65535
                                Did you change any other default settings? -> No

                                Thanks for your help! :-)
                                Attached Files

                                Comment

                                Working...
                                X