Announcement

Collapse
No announcement yet.

Point Cloud Plugin

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

    Hi,

    First off, the material suggestion (opacity map with vertex color) did work! Thanks so much! :-D I had indeed bee on an earlier version of point cloud plugin. However, the entire thing won't receive light and cast shadows at all once the opacity map was added.

    However, I have just fallen into a new problem. I installed the new version of the plugin you just posted. After that, UE4 crashes each time I try to open the cloud file in the content browser, or when I try to open a level containing an asset made with the plugin. Any insights as to why this is happening?

    BTW I am very excited about the new version, looks like some serious performance enhancements.

    Thanks.

    Comment


      Originally posted by Stenrik View Post
      Hi,

      First off, the material suggestion (opacity map with vertex color) did work! Thanks so much! :-D I had indeed bee on an earlier version of point cloud plugin. However, the entire thing won't receive light and cast shadows at all once the opacity map was added.

      However, I have just fallen into a new problem. I installed the new version of the plugin you just posted. After that, UE4 crashes each time I try to open the cloud file in the content browser, or when I try to open a level containing an asset made with the plugin. Any insights as to why this is happening?

      BTW I am very excited about the new version, looks like some serious performance enhancements.

      Thanks.
      Regarding shadow casting:
      Make sure to adjust Lighting Mode of the translucent material.

      Regarding crash:
      Depending on how old your plugin version was, the assets may no longer be compatible. Probably the best course of action now is to open the project folder and delete the asset files, then reimporting them again.

      Hope that helps
      Point Cloud Plugin: Project Website | Forum Thread

      If you need help: join me on Discord

      Comment


        Is VDB support still something you guys plan to investigate in the future?
        ArtStation

        Comment


          Originally posted by The_Distiller View Post
          Is VDB support still something you guys plan to investigate in the future?
          It's not on the roadmap for the next few versions.
          Point Cloud Plugin: Project Website | Forum Thread

          If you need help: join me on Discord

          Comment


            hi, i'm trying to deploy on oculus quest, but the shader assigned when I import a point cloud is not compatible. I'm kinda lost. Here's the log, can anyone help with it?

            Comment


              Dynamic shadows do not always behave as expected and appear to be cut off. Moving them around does not fix them, cut off stays the same. Any idea?

              Love the plugin though!

              Comment


                Originally posted by BurnChrome View Post
                hi, i'm trying to deploy on oculus quest, but the shader assigned when I import a point cloud is not compatible. I'm kinda lost. Here's the log, can anyone help with it?
                Hi there!
                First, my apologies for not replying sooner, but the notifications do not always come through.
                The plugin is currently only compatible with Windows, Mac and Linux platforms. As I understand it, Quest is powered by a mobile chip so, unfortunately, it will not be supported just yet.

                Originally posted by Janitorus View Post
                Dynamic shadows do not always behave as expected and appear to be cut off. Moving them around does not fix them, cut off stays the same. Any idea?

                Love the plugin though!
                Thanks for the feedback.

                Not quite sure what's going on there - a few questions:
                - Did you notice it on just this one cloud?
                - Any pattern to the locations where it happens?
                - Can you replicate the same issue in a fresh project as well?
                - Is it just spotlight? Or do point lights and directional lights produce the same result?

                If possible, could you zip the project and send it to me for testing? Only the bare minimum of files, which still results in the said issue
                Point Cloud Plugin: Project Website | Forum Thread

                If you need help: join me on Discord

                Comment


                  Thanks for the quick reply phoboz. This is all on 4.22 by the way.

                  - Tested with a second point cloud, same issue
                  - No pattern to the location, but the cut off angle seems to be the same when it does happen
                  - Replicated in fresh project, with just plugin enabled and point cloud imported, dynamic shadows on
                  - Spotlights and pointlights have the issue so far, sun/direction appears OK

                  Please PM me your email address I can use to wetransfer the fresh project, just please do not share the point cloud data in any way. I can attach the original .pts as well if you want.

                  Comment


                    Hey phoboz , did you get some files from Janitorus to help you look at the issue?
                    Because I've got it popping up on a couple large pointclouds I've tried. (Only tried with directional-light.) but at a lot of angles the shadowcasting just stops working.
                    (Setting the directional light at an angle, and spinning it around a mesh clockwise leaves it only working for maybe ~1/3rd of the angles, for example.)

                    Sometimes it'll work fine when it's just basically top-down, almost. It's rather strange. A lower-angled directional light only seems to work from some directions.

                    Is this part of the same issue? ( 4.22. And tried in a completely new/clean project as well. ) I also noticed the same kind of strange cutoff from spotlights as Janitorus.
                    https://i.imgur.com/UAwMFy4.mp4

                    Comment


                      Originally posted by ax448 View Post
                      Hey phoboz , did you get some files from Janitorus to help you look at the issue?
                      Because I've got it popping up on a couple large pointclouds I've tried. (Only tried with directional-light.) but at a lot of angles the shadowcasting just stops working.
                      (Setting the directional light at an angle, and spinning it around a mesh clockwise leaves it only working for maybe ~1/3rd of the angles, for example.)

                      Sometimes it'll work fine when it's just basically top-down, almost. It's rather strange. A lower-angled directional light only seems to work from some directions.

                      Is this part of the same issue? ( 4.22. And tried in a completely new/clean project as well. ) I also noticed the same kind of strange cutoff from spotlights as Janitorus.
                      https://i.imgur.com/UAwMFy4.mp4
                      Hi! Yes, it sounds like it's related to the same issue. It's being investigated, stay tuned!
                      Point Cloud Plugin: Project Website | Forum Thread

                      If you need help: join me on Discord

                      Comment


                        Wonderful! That's what I was hoping for.
                        I'm still pretty amazed by how performant it is nowadays. You've done a great job.

                        Comment


                          Originally posted by ax448 View Post
                          Wonderful! That's what I was hoping for.
                          I'm still pretty amazed by how performant it is nowadays. You've done a great job.
                          Appreciate the feedback! Thanks!
                          Point Cloud Plugin: Project Website | Forum Thread

                          If you need help: join me on Discord

                          Comment


                            Engine Crashes in RenderCore Module with 4.22 Version!

                            Comment


                              Originally posted by nichaohao View Post
                              Engine Crashes in RenderCore Module with 4.22 Version!
                              Hi there and thanks for the report. Few questions to help me find the issue:
                              - Which plugin version are you using?
                              - How to replicate the crash? (the more accurate the steps, the better)
                              - Can this be replicated in a brand new project or is related to an existing one only?
                              - If possible, please send me the log files from the crash via private message.
                              Point Cloud Plugin: Project Website | Forum Thread

                              If you need help: join me on Discord

                              Comment


                                Thanks again for this plugin - could I ask any news on when you're implementing e57 support? Would be super useful for us.
                                Thanks!
                                David
                                David Gillespie
                                Associate
                                Foster + Partners

                                Comment

                                Working...
                                X